Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

17.05.2024 7:37 | Tisková zpráva

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v rámci přípravy Plánu uskutečnitelné mobility města Opavy odmítli, snaha vedení města o řešení parkování v této části Opavy tím neskončila. I nadále chce řešit parkování v této největší sídlištní lokalitě.

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří
Foto: Opava
Popisek: Opava

Nejbližším krokem bude rozšíření parkoviště v ulici Partyzánská v sousedství Obchodního centra Katka. „Vnímáme, že parkování v Kateřinkách je velký problém a v některých časech dne se zde zaparkovat prakticky nedá. Proto jsme hledali vhodné místo, kde by šlo umístit alespoň povrchové parkoviště a vybrali jsme si prostor v blízkosti centra Katka,“ uvedl k tématu opavský radní Petr Popadinec.

Je tedy jasné, že účelem stavby je zvýšení kapacity stávajícího parkoviště, kde přibude stání pro 40 osobních vozidel, včetně dvou upravených pro invalidy. Vznikne v trojúhelníkovém prostoru mezi stávajícím parkovištěm a objektem Pošty 5. Součástí stavby bude také osvětlení, úprava pro zasakování dešťových vod a zazelenění parkovacích ploch a okolí. Je sem navržena výsadba 11 stromů (višně a javory) a keřů na ploše přibližně 140 m², které vytvoří živé ploty. Náklady by se mohly vyšplhat až na 5 milionů korun, přesnou částku ukáže až výběrové řízení. Prozatím je město rozhodnuto, že parkoviště postaví ze svého. I nadále ale bude sledovat, jestli se neobjeví nějaká možnost dotačního titulu vhodného pro tento záměr.     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…