Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

16.05.2024 7:37 | Tisková zpráva

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara v Plzni, který začal v září 2022. Více než rok a půl ženy, děti a mládež z Plzeňského kraje, ale i z dalších koutů republiky pletly a háčkovaly čtverce, které pak splétaly do dek. Ty v sobotu propojí obě obce a pořadatelé akce je za finanční příspěvek nabídnou široké veřejnosti. Výtěžek pak v celé výši poputuje na mobilní domácí péči Hospice svatého Lazara v Plzni.

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Na propojení 854 metrů dlouhé cyklostezky bylo zapotřebí uháčkovat 415 dek složených z 12 450 kusů ručně vyrobených čtverců. Zájem byl velký, pořadatelům se tak sešlo více než 700 ručně vyrobených dek. Ty si zájemci na místě mohou zakoupit nebo adoptovat, a to v případě, že by deku sami nevyužili. Adoptované deky pak potěší klienty v sociálních zařízeních či charitách.

Deky propojí cyklostezku mezi Městem Touškovem a Kozolupy. Zdroj foto: archiv DEKApro

Sobotní akci doprovodí bohatý program, který začne ve 13 hodin. Zahraje kapela La Kornjača, pokračovat bude uskupení Hospic Band, složené z ošetřovatelů a primáře lůžkové části Hospice svatého Lazara. Na závěr vystoupí jedenáctinásobný držitel Ceny Anděl Dan Bárta, který také akci podpoří.

Více informací k projektu je na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…