Policie ČR: Policejní kynologové obsadili přední příčky na MČR IGP

16.05.2024 22:04 | Tisková zpráva

Svým umístěním si zajistili postup na mistrovství světa!

Policie ČR: Policejní kynologové obsadili přední příčky na MČR IGP
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Druhý květnový víkend se stadion v Trnové proměnil v hlavní scénu pro všechny milovníky sportovní kynologie. Na Mistrovství České republiky IGP Českého kynologického svazu?2024 se sjelo více než 60 nejlepších kynologů z celé země, aby předvedli své dovednosti a bojovali o titul mistra.

Tento prestižní závod nebyl pouze otázkou národního prvenství, ale sloužil také jako nominační událost pro nadcházející mistrovství světa FCI - IGP ve sportovní kynologii, které se bude konat v měsíci září v Chorvatsku. Účastníci měli možnost ukázat své schopnosti ve třech hlavních disciplínách: stopa, poslušnost a obrana. Každá disciplína testovala jak schopnosti psů, tak i zkušenosti psovodů v přípravě na tento závod.

Po úvodních trénincích a předvedení zkušebního psa bylo Mistrovství České republiky slavnostně zahájeno losováním startovních čísel.

Mezi závodníky bylo několik psovodů Policie České republiky. Nejlépe se ve startovním poli umístili prap. David Hanel a nprap. Luboš Gric, kteří slouží jako kynologové v Moravskoslezském a Jihočeském kraji. Tito zkušení kynologové se na mistrovství neztratili a svou výbornou prací se umístili na stupních vítězů, konkrétně na druhé a třetí příčce. Čím ji zajistili postup na Mistrovství světa.

Výsledky mistrovství nebyly jen o osobních triumfech. Prvních pět nejvýše umístněných psovodů má příležitost reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa ve sportovní kynologii. Tento mezinárodní závod je vrcholem v kalendáři sportovní kynologie a naši reprezentanti se budou snažit dosáhnout těch nejlepších výsledků.

Mistrovství republiky ve sportovní kynologii v Trnové nebylo jen oslavou dovedností psů a jejich psovodů, ale také podtrhlo významnou roli, kterou sportovní kynologie hraje v naší společnosti. Psi, kteří v těchto závodech excelují, často také slouží v reálných situacích, ať už v policii, záchranářských týmech, nebo v dalších složkách, kde je jejich práce nenahraditelná.

Gratulujeme všem účastníkům a přejeme hodně štěstí našim reprezentantům na mistrovství světa!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 563 000 000

11:44 ČEZ číslo týdne: 563 000 000

563 000 000 hokejových puků by bylo třeba k zaplnění jedné chladicí věže jaderné elektrárny Temelín.