Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

28.04.2024 20:03 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Jestli příběh konce ministryně Heleny Langšádlové přinese TOP 09 tolik potřebné body, tak já začnu věřit, že poslanec Juchelka je štíhlý mladý elegán, překypující geniálními nápady. Politika dnes není o výkonu (k naší velké škodě), ale o šaškování v médiích.

Věda a výzkum není v českém prostředí jednoduché téma. Mezi lidem vládne taková vzdělanost, že i Koperník se musí otáčet v hrobě. Placatá Země je jen střípkem doplněným o názor, že Slunce je planetou.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 27150 lidí

Navíc post ministra pro vědu a výzkum má z minulosti stigma trafiky pro stranické funkcionáře. Jistě vzpomínáte na lidoveckého předsedu Bělobrádka. O vědě a výzkumu nevěděl zhola nic, což vyfutrovával agresivitou a urážkami, když si někdo něco dovolil připomenout k věci. To Helena Langšádlová nedělala. Naopak byla asi první, která lidem z akademické a technologické obce naslouchala a snažila se pomoci.

Nic dobrého pro českou budoucnost nevěští v souvislosti s vynuceným koncem ministryně vyjádření dvou parlamentních opozičních stran. SPD by rovnou ministerský post pro vědu zrušila a Havlíček z ANO povyprávěl, jak bravurně zvládl ministerstvo průmyslu a obchodu, ministerstvo dopravy a problematiku vědy a výzkumu.

Nevím, kdo si vzpomíná, že doprava stavěla pár centimetrů dálnic denně, že na průmyslu a obchodu nám ministr doporučoval spolupracovat v jaderné energetice s Ruskem, že nás dozavlekl do energetické závislosti na Rusku, což po únoru 2022 moc bolelo nejen naši bezpečnost, ale i peněženky všech občanů. Mým problémem je, že u vědy a výzkumu jsem dosud netušil, že ho Havlíček řídil. A to se o politiku dost zajímám. Takže ne dvojmocný, ale trojmocný ministr.

Je mně vyčítáno, že píšu dlouhé statusy. O tom, jak bych předestřel současný stav vědy, vzdělanosti a perspektivy našich nástupců tedy jindy. A věřte, že to nic růžového nebude.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…