Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

20.05.2024 16:14 | Tisková zpráva

Městský mobiliář před cukrárnou v centru čeká výměna. Na základě prvních zkušeností a připomínek návštěvníků budou stávající židle staženy a využívat se budou při městských akcích. Na jednotném mobiliáři v centru však město stále trvá a ve spolupráci s provozovateli vybere nové židle i stolečky. Zakoupeny jsou také slunečníky.

Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

„Cílem revitalizace bylo vytvořit z centra příjemné prostředí pro setkávání a odpočinek. K tomu samozřejmě nestačí provedené stavební úpravy, ale důležitá je i celková estetizace budov, fasád, výloh a zahrádek restaurací. Za tímto účelem jsme vyhlásili dotační program na úpravy vzhledu provozoven v centru a zakoupili jsme na tamní zahrádky vlastní mobiliář, který jako první testovala cukrárna Rimini. Cílem bylo mít v celém centru jednotné slunečníky a posezení, které se bude lišit pouze různými barvami podsedáků,“ vysvětlil starosta Adam Hanus.

„Přestože vybraný mobiliář vídáme i v řadě jiných měst, po pár týdnech provozu se ukázalo, že je vhodný spíše pro kratší sezení. Někteří hosté cukrárny se v něm necítí pohodlně, a to je přesně to, co nechceme. Centrum má být místem pohody a příjemného trávení volného času pro všechny. Proto budeme hledat vhodnější variantu posezení – stabilnější a pohodlnější. Zrovna dnes jsme přivezli zapůjčené vzorky z obce Palkovice, které chceme před nákupem otestovat a konzultovat s provozovateli zahrádek. Než bude nové posezení dodáno, mohou provozovatelé používat své vlastní. Stávající židle také využijeme. Chystali jsme se totiž zakoupit mobiliář na městské akce a tento bude ideální,“ doplnil starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

20:27 Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

Jízdárny Centra volného času Pavučina se otevřely veřejnosti a místní ošetřovatelé i svěřenci předve…