„Fico ještě bojuje o život a Fiala už atentát zneužil.“ Český premiér pod palbou

16.05.2024 19:30 | Monitoring

Premiér Petr Fiala (ODS) čelí kritice, že nešťastnou situaci svého slovenského protějška Roberta Fica, na kterého byl spáchán atentát a stále bojuje o svůj život v rukou lékařů, zneužívá k útokům proti svým politickým soupeřům. Na CNN Prima NEWS uvedl, že denně čelí nenávistným útokům, a to i ze strany zástupců parlamentní opozice. Proti jeho vyjádření se důrazně vymezila Zuzana Majerová, kandidátka SPD a Trikolory do Evropského parlamentu.

„Fico ještě bojuje o život a Fiala už atentát zneužil.“ Český premiér pod palbou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Předseda vlády Petr Fiala pro televizi CNN Prima NEWS uvedl, že násilí je odsouzeníhodné a každý člověk by se měl sám zamyslet nad tím, co dělat pro to, aby se situace ve společnosti nedramatizovala a nešířila se nenávist. Situace je totiž podle jeho slov napjatá i v České republice.

Anketa

Jsou za pokus o atentát na Roberta Fica zodpovědní činitelé liberální opozice, médií a neziskových organizací?

96%
2%
hlasovalo: 26839 lidí
V souvislosti se středeční střelbou na Roberta Fica zmínil, že i on sám je často terčem nenávistných útoků třeba na sociálních sítích ze stran představitelů hnutí ANO. „Ať se každý podívá na mé webové stránky a sociální sítě a pak na stránky Andreje Babiše a Karla Havlíčka. Každý den je tam útok nejenom na mě, ale i na mou rodinu. Překračuje to všechny hranice, které jsou v demokratické politice přípustné,“ řekl Fiala.

Doplnil, že strach nicméně nemá. „Strach nemám. Myslím, že politik by nemohl dělat svou práci, kdyby měl strach. Znovu říkám: musíme dělat všechno pro to, abychom nešířili nenávist,“ uvedl.

Sám se k podobným útokům nesníží a bude stále odpovídat konstruktivní politikou a slušností. „Je to věc nás všech, abychom se učili spolu komunikovat bez nenávisti. Tedy aby demokracie byla střetem idejí a názorů. Osobní útoky, šíření nenávisti a používání rodin jako terčů odsuzuji,“ dodal Fiala.

Za to, že premiér Fiala využívá situace, aby nasměroval kritiku vůči představitelům opozice, jej ostře zkritizovala Zuzana Majerová z Trikolory. „Slovenský premiér Fico po atentátu ještě bojuje o svůj život v nemocnici a politický grázl Fiala v roli českého premiéra už celé věci zneužívá k útokům na své politické protivníky,“ napsala politička na sociální síti X.

„Neuvěřitelné! Strašné! Zločinné! Odporné! Chucpe!“ označila takové chování českého předsedy vlády.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

tak se srabe zamysli sám nad sebou, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepadr , 16.05.2024 19:46:31
ty jsi hlavní šiřitel dezinformací a rozdělení společnosti.

|  20 |  0

Další články z rubriky

„Televizní krize“ na Slovensku. A děsivá Schwarzenbergova věta, která ožívá

8:01 „Televizní krize“ na Slovensku. A děsivá Schwarzenbergova věta, která ožívá

TÝDEN V MÉDIÍCH Stávající vrchnostové asi vůbec nevědí, co mají dělat, a proto si vymýšlejí absurdní…