Kalousek: Jsme v p…li

01.05.2024 7:35 | Monitoring

Bývalý ministr financí a expředseda TOP 09 Miroslav Kalousek se na sociální síti ostře pustil do mladé členky ODS Elišky Hromířové pro její nedávně vystoupení na kongresu ODS. Její vědomosti podle něj ilustrují, v jaké jsme „p*deli“. Se zlou se ale potázal, úder mu vrátila místopředsedkyně ODS Eva Decroix.

Kalousek: Jsme v p…li
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

„Abyste pochopili, v jaké jsme p…li, dovoluji si Vám zprostředkovat projev političky ODS na jejich volebním kongresu. Ta dáma netuší, že zdravotní pojišťovny nejsou státní, netuší vůbec nic. Přesto jí kongres tleská. Báseň nakonec trumfla i vojína Jasánka,“ napsal Kalousek ironicky k vystoupení mladé političky Elišky Hromířovvé v rámci politické debaty na dubnovém 31. kongresu ODS.

Hromířové se následně zastala její stranická kolegyně Eva Decroix, podle které se Kalousek zachoval pod svou úroveň. „Takový politický kmet si bude veřejně honit body na mladé holčině, co našla odvahu a vystoupila na kongresu? Není to pod vaši úroveň? Střílejte do aktivních politiků a našich politik. A ať už řekla cokoliv, zaslouží si náš respekt, neb narozdíl od jiných jen nemarchuje za klávesnicí. Projevy na kongresu nikomu necenzurujeme a komukoliv, kdo je ochoten se zapojit do demokratické diskuse, zatleskám vždy ráda. Čekám, že se připojíte,“ vzkázala poslankyně z ODS.

Ze strany Kalouska přišla další posměšná reakce: „Odpusťte, prosím. Já jsem se starosvětsky domníval, že delegáti kongresu prezentují názory té části členské základny, která je tam delegovala. Že takhle ty delegace vznikají. Pokud tomu tak není, pak se omlouvám,“ odepsal Evě Decroix. Ta následně poznamenala, že Kalouska učit politiku nebude.

Kalouskovi dal za pravdu Tomáš Šalamon, vystoupení Hromířové označil za bizár: „Byl jsem tam, tohle byl šílenej bizár, ale to je holt politická diskuse. Je legitimní přinášet různé myšlenky, ono se to pak v diskusi vystříbří,“ podotkl.

„Pokud vím, ‚vystříbřilo‘ se to v diskusi ještě lépe. Socialismus si v ODS sebrat nedáme! Chápu, svoje volební hlasy to přináší…“ pobavil se Kalousek.

Ozval se i právník Ondřej Šimíček, jenž pány odsoudil, že se takto „vozí po studentce“. „Rovnou na pranýř ji vystavte. Vy hrdinové,“ napsal nevěřícně.

„Chtěl jsem Vám křivdit, že přece nemohla říct něco tak pitomého, že jistě jen nadsazujete, ale ten projev byl ještě pitomější, než jsem čekal,“ sdílel Kalouskův pohled jeden diskutérů.

I dál v diskusi padaly velmi rozporuplné názory na to, že Kalousek na vystoupení Hromířové tímto způsobem poukázal. Někteří Kalouskovo rýpnutí hodnotili jako naprosto zbytečné, jiní uznali, že šlo o hrůzu, kterou by, byť takto mladá politička, neměla nikde prezentovat. Různily se i pohledy na to, zda Hromířová říkala ohledně zdravotních pojišťoven nepravdy, jak tvrdí Miroslav Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Natálie Brožovská

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

"Přesto jí kongres tleská. Báseň nakonec trumfla i vojína Jasánka,“ , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesafec , 01.05.2024 11:46:35
napsal Kalousek ironicky k vystoupení mladé političky Elišky Hromířové v rámci politické debaty na dubnovém 31. kongresu ODS." xxxx Projev mladé svazačky z ODS jsem si na internetu našel a poslechl. Vystoupení mi připomnělo školní léta na 1. stupni ZDŠ, kdy jsme se vždy jednou za čas celá škola sešli povinně ve školní jídelně nebo tělocvičně a poslouchali revoluční verše přednášené našimi nejuvědomělejšími spolužáky. Ta ODS to, ale dopracovala. To by mne zajímalo, co by asi na tento projev řekl Václav Klaus. Současný předseda předsedovič je asi spokojen.

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

21:13 „Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

Útočník na premiéra Roberta Fica Juraj Cintula z Levic na krátkém videu, které zřejmě vzniklo po zat…