Vsetín: Proběhne jarní deratizace

16.05.2024 13:37 | Tisková zpráva

Ve dnech 20. května, 27. května a 3. června bude specializovaná firma provádět pravidelnou deratizaci veřejných zelených ploch po celém Vsetíně. V případě zájmu může správce městské zeleně zprostředkovat kontakt na deratizační firmu i majitelům nemovitostí, které trápí přemnožení hlodavci například ve sklepech.

Vsetín: Proběhne jarní deratizace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Deratizace zelených ploch, tedy hlavně sídlištní zeleně, ale i městských parků, probíhá na Vsetíně pravidelně dvakrát ročně, vždy na jaře a na podzim. Odborná firma v uvedených termínech provede položení otrávených návnad na místa výskytu hlodavců, především potkanů. „V této souvislosti žádáme o spolupráci i obyvatele města. Pokud ve svém okolí registrují zvýšený pohyb potkanů či větší množství nor v blízkosti obytných domů, nechť mne informují na telefonním čísle 739 540 835 nebo prostřednictvím e-mailu petr.mikulik@mestovsetin.cz,“ uvedl správce městské zeleně Petr Mikulík s tím, že informace následně předá pracovníkům deratizační firmy, kteří v postižených lokalitách rozmístí otrávenou návnadu.

„Návnady jsou vkládány přímo do nor, které se následně zasypou. Na místech, kde nory nejsou viditelné, jsou umístěny návnady v boxech, které by měly zamezit pozření jedu psy. Pokud by k němu i přesto došlo, látka obsažená v návnadě by u nich měla vyvolat zvracení, takže by nemělo dojít k otravě. Přesto si dejte na své mazlíčky na přelomu května a června pozor a nepouštějte je z vodítek,“ řekl dále Mikulík.

Firma v dalších týdnech zajistí i sběr a likvidaci uhynulých hlodavců. V případě zájmu majitelů nemovitostí může Petr Mikulík rovněž zprostředkovat kontakt na deratizační firmu, u níž si mohou například ve sklepech budov deratizaci na vlastní náklady objednat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: První ročník outdoorového závodu vyhrála ZŠ ze Štípy

7:37 Zlín: První ročník outdoorového závodu vyhrála ZŠ ze Štípy

Ve čtvrtek 23. května 2024 mohli vůbec poprvé změřit své fyzické i vědomostní síly žáci osmých roční…