Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

14.05.2024 23:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Ministr Martin Kupka v Partii CNN Prima News

Kvalitní dopravní infrastruktura je podmínkou dalšího rozvoje České republiky. Nezůstáváme jen u slov. Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic. To je vůbec nejvíc v historii ČR. Zakousli jsme se také do klíčových projektů na železnici a připravujeme vysokorychlostní tratě. Navíc jsme připravili strategický výhled jednotlivých investic, které povedou k tomu, aby do deseti let měla naše země dostavěnou síť dálnic, ale také moderní železnice. Právě o desetiletém plánu rozvoje české dopravní infrastruktury a financování hlavních projektů jsem hovořil na letošní konferenci Dopravní infrastruktura v Litomyšli.

Místo konání akce je více než symbolické, kolem Litomyšle totiž povede klíčová dálnice D35, která uleví přetížené D1 a městům a obcím, které dnes zatěžuje intenzivní provoz po silnici I/35. Už letos v dubnu jsme v této oblasti zahájili stavbu úseku mezi Džbánovem a Litomyšlí, jehož trasa končí severovýchodně od obce Řídký, kde se napojí další připravovaný dálniční úsek Litomyšl - Janov. Do konce roku bude ve výstavbě na 64 kilometrů tohoto klíčového dopravního tahu, důležité dopravní stavby ale budujeme napříč celou republikou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Děkujeme nejlepšímu premiérovi a světovému lídrovi Petru Fialovi

10:14 Macinka (Motoristé sobě): Děkujeme nejlepšímu premiérovi a světovému lídrovi Petru Fialovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozhovoru premiéra Fialy, kde řekl, že ODS nemá žá…