Svobodní požadují rovný přístup pro všechny politické strany a hnutí v České televizi

14.05.2024 11:08 | Tisková zpráva

Strana Svobodní důrazně kritizuje současný přístup České televize k rozhodování o vysílacím čase politických subjektů na základě veřejných anket před nadcházejícími evropskými volbami. Svobodní věří, že veřejnoprávní média by měla poskytovat nezaujatou a vyváženou platformu pro všechny kandidující strany a hnutí, aby měli stejnou možnost prezentovat své programy a názory.

Svobodní požadují rovný přístup pro všechny politické strany a hnutí v České televizi
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní

Veřejnoprávní služba by měla být kompletní a spravedlivá, a to zejména v době tak důležité, jakou jsou evropské volby. Je nepřijatelné, aby Česká televize, kterou financují občané prostřednictvím koncesionářských poplatků, upřednostňovala některé politické subjekty na základě výsledků anket, které mohou být zkreslené nebo neúplné.

Strana Svobodní požaduje, aby byl vysílací čas před volbami spravedlivě rozdělen mezi všech třicet politických subjektů, které se ucházejí o zastoupení občanů v Evropském parlamentu. Tento krok by zajistil, že voliči budou mít možnost učinit informované rozhodnutí na základě prezentace všech stran, a ne jen těch, které jsou protlačovány veřejnoprávním vysíláním.

V případě, že Česká televize nepřehodnotí svůj přístup, Svobodní žádají o zrušení koncesionářských poplatků, které jsou v současné době vnímány jako daň za nedostatečnou službu. Veřejnoprávní média by měla sloužit všem občanům bez předsudků a zaujatosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Požadujeme od Fialovy vlády větší podporu prorodinné politiky!

8:14 Rozvoral (SPD): Požadujeme od Fialovy vlády větší podporu prorodinné politiky!

Na zítřek připadá Mezinárodní den dětí. Tento svátek se každoročně slaví ve více než 145 zemích svět…