Nevěřili jsme. Ale toto začaly Čechům dělat jejich banky

11.04.2024 11:52 | Analýza

Chcete si vybrat peníze ze svého bankovního účtu? Tak nám sdělte, co s nimi chcete dělat – to je praktika, se kterou se setkávají klienti bank v Česku. Pokud u některých bank neuvedete důvod, jak hodláte naložit se svými penězi, tak vám vaše peníze z účtu nevyplatí. „Chystáte se použít své peníze na běžnou spotřebu, provoz podnikání, nákup movitých věcí anebo něco jiného?“ musejí tak pro banky vyplňovat klienti, aby se jim odeslala platba. Otázce se nevyhnou ani přímo ve finančním ústavu.

Nevěřili jsme. Ale toto začaly Čechům dělat jejich banky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bankomat

Přihlásíte se do internetového bankovnictví a chcete utratit své naspořené peníze či si je přeposlat na jiný ze svých účtů, zadáte částku přesahující 25 tisíc korun a snažíte se potvrdit platbu, jenže banka vám ji odmítne odeslat. Zadejte účel platby, žádá vás. Pokud tak neučiníte, nebudete si smět své vlastní peníze vybrat anebo s nimi zaplatit.

Právě tato praxe je již u některých bank realitou, a pokud neuvedete, za co se chystáte vlastní peníze utratit, pak vám je banka nevydá.

Například česká Trinity Bank při zadání platby vyšší než 1 000 eur (přibližně 25 400 korun) odeslání platby neumožní, pokud jí klienti nesdělí, zdali chtějí své peníze použít na běžnou spotřebu, nákup nemovitosti, nákup movitých věcí, na finanční investice, provoz podnikání či jde o výběr úroků, půjčku přijatou od druhé osoby, půjčku poskytnutou druhé osobě, splátku úroků, splátku jistiny či mají se svými penězi v plánu něco jiného.

Foto: Nutnost zadávání účelu platby u Trinity Bank

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

minimální mzda

Dobrý den, tvrdíte, že by měla existovat v EU shodná minimální mzda. Jaká by podle vás měla být? A kdo by ji měl garantovat? Protože asi ne každý zaměstnavatel u nás si může dovolit vyplácet stejné mzdy jako na západ od nás. A ta minimální mzda by se týkala všech zemí EU nebo jen těch, co mají Euro...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Blízká budoucnost, běžný nákup v některém hytlermarketu:, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAion2 , 11.04.2024 12:18:33
Pokladní: "2 rohlíky a salám, to dělá 30Kč"... zákazník podává peníze... Pokladní: "Odkud máte těch 30Kč? Jak jste k nim přišel?".. Zákazník: vydělal jsem si je..... Pokladní: "Musíte donést z banky potvrzení o nabytí částky, jinak vám nákup nemohu prodat.... další prosím..."

|  19 |  0

Další články z rubriky

Spotřeboval polovinu, zaplatil víc. „Zlevňování“ energie doložené fakturami

4:44 Spotřeboval polovinu, zaplatil víc. „Zlevňování“ energie doložené fakturami

Přelom dubna a května je obdobím, kdy většina lidí dostává vyúčtování za energie a služby spojené s …