Haló, tady Danuše Nerudová. Cíl: Konečná a „mírové rozhovory“

14.05.2024 17:29 | Monitoring

Lídryně kandidátky hnutí STAN ve volbách do Evropského parlamentu Danuše Nerudová si v nejnovějším volebním spotu tropí žerty z předsedkyně KSČM Kateřiny Konečné. Ta přitom zvažuje podání žaloby za výroky Nerudové, že komunisté jsou košťata a zločinci. „Jsem zvědavá, zda se mnou po tomhle telefonátu paní Konečná přistoupí na mírová jednání, nebo bude spíš vyhrožovat další žalobou,“ vyostřuje spor Nerudová.

Haló, tady Danuše Nerudová. Cíl: Konečná a „mírové rozhovory“
Foto: Repro X
Popisek: Danuše Nerudová v rámci kampaně před evropskými volbami účtuje s Kateřinou Konečnou

Výměna názorů mezi Danuší Nerudovou a Kateřinou Konečnou začala poté, co starosta Řeporyjí Pavel Novotný prohlásil, že komunisté jsou košťata a zločinci. Šéfka komunistů Konečná se proti tomu ohradila a Nerudová následně na sociální síti X prohlásila, že v tomto názoru na komunisty se s Novotným shodne.

Konečná v rozhovoru pro Echo24 následně uvedla, že zvažuje žalobu. „Zvažuji žalobu. Jako předsedkyně KSČM jsem odpovědná za více než osmnáct tisíc našich členů, kterých se to dotklo. Paní Nerudová nás urazila. Mám povinnost se jich jako předsedkyně zastat,“ uvedla europoslankyně a spustil se kolotoč vzájemného osočování.

„Komunistka Konečná mě chce žalovat za výrok, že komunistí jsou zločinci. 34 let po konci sametové revoluce, kdy si naše země stejný výrok odsouhlasila zákonem i usnesením Sněmovny, to považuji za čest,“ reagovala Nerudová.

„Paní Nerudová, chápu, že se v tom moc nevyznáte, ale KSČM je řádně registrovanou politickou stranou Ministerstvem vnitra, v jehož čele stojí dokonce předseda strany, za niž kandidujete. Tudíž splňuje všechny náležitosti, jež vyžaduje ústavní pořádek i právní rámec naší země. Označovat všechny její členy za zločince a košťata, jako to udělal váš kamarád Pavel Novotný, je ubohost hodná vašeho formátu,“ rýpla si Konečná.

Nerudová v úterý v rámci kampaně připravila finální úder, když natočila fiktivní telefonický rozhovor s Konečnou na „Lince důvěry pro euroskeptiky“.

„Krásný den, co pro vás můžu udělat? Dobrý den, Kateřino, že vidíte úplně rudě?“ hraje si Nerudová v klipu na pracovnici linky důvěry.

„No, to zní velmi zle, chápu, chápu, že jste rozčílená. Že vás označujou za proruskou, když vy prostě jen chcete mír? Jasně, jaká nespravedlnost,“ pokračuje Nerudová ve svém hereckém výkonu, zatímco má na sobě sluchátka s logem Evropské unie.

Nerudová postupně satiricky komentuje některé ze známých názorů šéfky KSČM. „Jo vy nechcete pomáhat Ukrajině v boji proti ruskému agresorovi. Že prý už stačilo? Ale paní europoslankyně,“ je v roli Nerudová.

„A vy myslíte, že řešením je podepsání mírových iniciativ z Číny? A myslíte, že to pomůže? A že Putin sbalí svoje vojáky a vypadne z Ukrajiny?“ ptá se ironicky kandidátka hnutí STAN.

„Ale no tak, já myslím, že to opravdu stačilo. Já se obávám, že vám nemůžu nijak pomoci. Možná zkuste linku důvěry s jinou předvolbou,“ dodala Nerudová a vyjmenovala předvolby na telefonické hovory do Ruska a Číny.   

V příspěvku si znovu rýpla i do zvažované žaloby na svoji osobu. „Jsem zvědavá, zda se mnou po tomhle telefonátu paní Konečná přistoupí na mírová jednání, nebo bude spíš vyhrožovat další žalobou,“ vrací úder Nerudová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Makarovič

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

VIDEO z Mannheimu. Jen pro otrlé. Útok nožem, pak nastupuje policie

11:28 VIDEO z Mannheimu. Jen pro otrlé. Útok nožem, pak nastupuje policie

Nožem s dlouhou čepelí zranil v pátek na tržišti v Mannheimu muž s „migračním pozadím“ několik lidí,…