Přišlo WhatsAppem? Ne. Registrováno na ODS, podepsáno. Špína na ANO. Fiala nezametl stopy

02.05.2024 18:25 | Monitoring

Velmi emotivně vystoupila na dnešním brífinku šéfka poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová. Rozhorlila ji kampaň před volbami do Evropského parlamentu, kterou vede hnutí Spolu. Tedy spíše antikampaň. Uskupení Spolu totiž na sociálních sítích sdílí parodii billboardu hnutí ANO, na němž jsou šéf ANO Andrej Babiš a lídryně kandidátky Klára Dostálová. Místo české mají na tváři ruskou vlajku a pozměněné heslo hlásá: Rusko, pro tebe všecko. Premiér Petr Fiala (ODS) antikampaň hájí.

Přišlo WhatsAppem? Ne. Registrováno na ODS, podepsáno. Špína na ANO. Fiala nezametl stopy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

„Stovky tisíc obyvatel České republiky jsou v těchto hodinách a dnech informovány ze strany oficiálních kanálů ODS, kandidátů Spolu do Evropského parlamentu a dalších vysokých zástupců pětikoalice o tom, že jim přišly WhatsAppem cinklé vizuály hnutí ANO, ve kterých naši představitelé mají hlásat, že udělají všechno pro Ruskou federaci. Že jde o neetickou, lživou a podlou antikampaň, která si nic nezadá s hybridními útoky kremelských propagandistů, bylo zřejmé od prvního okamžiku, kdy se tyto vizuály přesně v okamžiku zahájení naší kampaně začaly systematicky objevovat na sociálních sítích vládních stran,“ pronesla dnes k antikampani předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová. 

Anketa

Máme vůči Rusku cítit vděčnost za osvobození od německého nacismu?

96%
3%
hlasovalo: 25786 lidí
„Zcela šokující je však dnešní přiznání Petra Fialy, který se jindy tak rád staví do role obránce hodnotové politiky a morálních zásad, že se jedná o jeho koalicí organizovanou, placenou a zinscenovanou antikampaň. Musím říct, že je to bohužel typický rukopis pětikoalice, která kromě využívání mimořádně tragického konfliktu na Ukrajině a celé ruské agrese ve svůj prospěch nemůže obyvatelům naší země nabídnout vůbec nic. Koalice Spolu místo prezentace svého programu překreslila naše české vlajky na ruské a hnutí ANO onálepkovala jako stranu bojující za Putinovo Rusko. Hnutí ANO, za jehož vlády naše země vydala ruského hackera Nikulina do USA, které po otravě agenta Skripala vyloučilo tři ruské diplomaty, které po vrbětické tragédii zrušilo rezidenturu osmdesáti jedna Rusům z ruské ambasády a strany, jejíž kroky vedly k tomu, že Česko bylo společně s USA označeno ruským režimem jako Rusku nejvíce nepřátelská země. Nemluvě o vytrvalé podpoře bránící se Ukrajiny z naší strany, tedy ze strany hnutí ANO. Snaha politiků Spolu stavět se do role ochránců morálky a hodnot je tím stále směšnější. Nejedná se jenom o faul, ale podle našeho názoru rovnou o otevření kanálu, ve kterém se zrcadlí politika založená na rozeštvávání, lžích, nálepkování, podvodech a bohužel i zneužívání války,“ dodala Schillerová.

„Z tohoto důvodu budeme chtít tento hybridní útok ze strany pětikoalice dnes otevřít na půdě Sněmovny a budeme žádat premiéra České republiky, aby se za tyto bezprecedentní útoky okamžitě omluvil a tuto dehonestaci hnutí ANO okamžitě přestal šířit,“ zakončila Schillerová.

Na to, že jde skutečně o antikampaň z pera hnutí Spolu, upozornil také novinář Jakub Zelenka. „Na tomhle mě vždy fascinovalo, že strany nechávají v těch obrázcích podrobná metadata. Takže i když to nikdo nepodepíše, autora vždy znáte. Mají dokonce na to složku "antikampaň" file:///Users/michalkupilik/Pra%CC%81ce/SPOLU%20Eurovolby%202024/Antikampan%CC%8C/ANO_Logo.svg.png,“ poznamenal k obrázku, který sdílela ODS na svém twitterovém profilu, právě Zelenka.

„Jen pro doplnění, zkoumal jsem originální obrázek z tohoto webu, na který odkazují https://ceskoprotebevsecko.cz,“ dodal Zelenka a připojil také další odkaz na více dat. „Oni to moc neskrývali, i doména je registrovaná na ODS. Nejvíc mi přišla vtipná ta složka antikampaň,“ doplnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Slovenská tragédie“. Překlad mediálního našlapování kolem atentátu

11:56 „Slovenská tragédie“. Překlad mediálního našlapování kolem atentátu

Na roli médií se v souvislosti s atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica zaměřil Ladislav Jak…