Štefek (KSČM): Středočeská levice jde do krajských voleb společně!

02.05.2024 9:02 | Komentář

První květnový den roku 2024 podepsali zástupci KSČM, ČSSD a ČSNS dohodu o spolupráci a společné kandidatuře pro podzimní volby do Zastupitelstva Středočeského kraje.

Štefek (KSČM): Středočeská levice jde do krajských voleb společně!
Foto: KSČM
Popisek: Zdeněk Štefek, KSČM

První květnový den roku 2024 podepsali symbolicky u pamětní desky prvomájových událostí na pražském Střeleckém ostrově zástupci středočeských organizací Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM), České suverenity sociální demokracie (ČSSD) a České strany národně sociální (ČSNS) dohodu o spolupráci a společné kandidatuře pro podzimní volby do Zastupitelstva Středočeského kraje.

Koalice bude mít název „SPOJENÁ LEVICE KSČM, ČSSD a ČSNS“.

Koalice bude prosazovat nový model podpory bytové výstavby, na který půjde ročně 300 mil. Kč.  Chce rovněž opětovně zajistit veřejnou dopravu pro žáky, studenty a seniory nad 65 let zdarma. Za prioritu považuje i rozvoj sítě zdravotnických zařízení od nemocnic po ordinace, ať již praktické, zubní, dětské či pohotovostní. Nedostatečnou infrastrukturu v obcích, např. škol, školek, domovů seniorů chce řešit i stavebnicově.  V programu nechybí ani zadržování vody v krajině, podpora výkupu akcií vodárenských společností a další body.  Zásadní NE říká koalice probíhajícímu rušení středních škol, vzniku Národního parku Křivoklátsko, americkým základnám na území kraje, NE říká i připravovaným emisním povolenkám pro bytové domy!

V čele kandidátky je záchranář a bývalý kandidát do Senátu z Trhových Dušníků Havelka Jindřich (KSČM), na dalších místech první desítky pak Havránek Pavel (ČSSD), Štefek Zdeněk (KSČM), Smejkalová Dana (ČSSD), Čechová Humpolcová Tereza (KSČM), Skružný Libor (ČSSD), Melša Václav, ml. (KSČM), Kuchař Petr (ČSSD), Hubený Pavel (KSČM), Dunajová Dana (ČSSD). ČSNS reprezentuje např. Lukáš Bouma.

Kandidátka i program budou prezentovány po volbách do EP jsou ZDE.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Zdeněk Štefek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gawlas (ČSSD): Kam až to necháme zajít?

9:02 Gawlas (ČSSD): Kam až to necháme zajít?

Tzv. liberálně demokratičtí politici podporovaní médii se nezastaví před ničím.