Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2024 7:31:43

Je čas na změnu směrem k Evropě svobodných národů!

Je čas na změnu směrem k Evropě svobodných národů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé,

V Praze na Václavském náměstí proběhne ve čtvrtek 23. května v 17 h za účasti SPD velké veřejné mezinárodní setkání evropských parlamentních vlasteneckých stran. Je čas na změnu směrem k Evropě svobodných národů! Pokud bude schválena korespondenční volba, budeme usilovat o to, aby ji zrušil Ústavní soud. Polsko, Maďarsko i Slovensko hlasovaly proti Migračnímu paktu EU. Jen Fialova vláda se zbaběle zdržela. Vládní pětikoalice likviduje české stavebnictví a nepomáhá rodinám zajistit si bydlení.

1. V Praze na Václavském náměstí proběhne ve čtvrtek 23. května v 17 h za účasti SPD velké veřejné mezinárodní setkání evropských parlamentních vlasteneckých stran. Je čas na změnu směrem k Evropě svobodných národů!

V těchto dnech nacházejí všichni občané ve svých poštovních schránkách pozvánku na velké evropské setkání vlastenců a vlasteneckých stran sdružených ve frakci Identita a demokracie (ID) v Evropském parlamentu, které proběhne 23. května od 17 hodin v Praze na Václavském náměstí. Hlavní projev přednese předseda hnutí SPD Tomio Okamura a vystoupí další představitelé parlamentních stran z celé Evropy. Těšíme se na setkání s Vámi. Před zahájením akce vystoupí od 16 hodin skupina Ortel.  

2. Pokud bude schválena korespondenční volba, budeme usilovat o to, aby ji zrušil Ústavní soud.

V minulém týdnu proběhlo v Poslanecké sněmovně druhé čtení návrhu vládních poslanců (ODS, TOP 09, KDU-ČSL, STAN a Piráti) na zavedení korespondenčního hlasování českým občanům žijícím trvale či dlouhodobě v zahraniční při volbě prezidenta ČR, do Poslanecké sněmovny a do Evropského parlamentu. Hnutí SPD s tímto návrhem bytostně nesouhlasí, jelikož porušuje Ústavu, budeme nadále dělat vše pro jeho neschválení. Pokud jej Poslanecká sněmovna a Senát, kde má vládní koalice většinu, přijmou, budeme se chtít aktivně podílet na návrhu na jeho zrušení Ústavním soudem. Pro hnutí SPD je zcela nepřijatelné, aby při tradičně poměrně těsných rozdílech volebních výsledků o podobě budoucí české vlády rozhodli lidé, kteří v ČR nežijí, neplatí tady daně, neumí česky, nemají k ní žádný vztah a nebudou nést následky svého hlasování. Korespondenční volba pošlapává základní ústavní principy volebního práva, a jak víme i ze zahraničních zkušeností, umožňuje podvody a manipulace při sčítání volebních hlasů. Hnutí SPD svým odporem vůči korespondenčnímu hlasování brání principy svobodných, tajných a spravedlivých voleb.

3. Polsko, Maďarsko i Slovensko hlasovaly proti Migračnímu paktu EU. Jen Fialova vláda se zbaběle zdržela.

Zástupci členských států Evropské unie (ve výboru Coreper) minulou středu schválili konečnou podobu nového Migračního paktu EU. Zástupce ČR se na pokyn Fialovy vlády opět zdržel hlasování. Ze strany Fialovy vlády jde o opakovaně neomluvitelný zbabělý a alibistický postoj. Zástupci Polska a Maďarska hlasovali proti všem deseti předloženým normám Migračního paktu, zástupce Slovenska pak hlasoval proti dvěma nejnebezpečnějším z nich. Vedoucí představitelé těchto našich partnerských zemí v rámci uskupení V4, na rozdíl od vlády Petra Fialy, jasně a opakovaně deklarovali, že se Migračním paktem EU v praxi nebudou řídit a nikdy nepřistoupí na jeho ponižující a škodlivé podmínky. Na vypracování a schválení Migračního paktu EU se za ČR nejvíce podílel ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), který tím naši zemi těžce poškodil. Hnutí SPD odmítá respektovat Migrační pakt EU, který je pro naši zemi zničující, a pakliže budeme součástí příští české vlády, budeme všemi způsoby prosazovat jeho zrušení.

4. Fialova vláda likviduje české stavebnictví a nepomáhá rodinám zajistit si bydlení.

Stavební produkce v ČR v březnu klesla meziročně o 8,3 %, což je nejhorší výsledek za poslední tři roky. Objem bytové výstavby poklesl meziročně dokonce o 11,1 %. Počet nově zahájených staveb pak meziročně poklesl o katastrofálních 17,6 %! Tento rekordní pokles je způsoben zejména enormně dlouhými dobami stavebních řízení, vysokými úrokovými sazbami a významným zdražením stavebních prací a stavebních materiálů. Vyplývá to z aktuálních údajů Českého statistického úřadu. V ČR jsou velmi dlouhé povolovací stavební procesy, což výstavbu nesmírně prodražuje. Stavební materiály a stavební práce od pandemie covidu zdražily o 40 %! Ministerstvo pro místní rozvoj pod vedením ministra Bartoše (Piráti) dokonce meziročně snížilo výdaje na podporu bydlení zhruba o třetinu a zrušilo projekt půjček na bydlení pro mladé rodiny. Hnutí SPD již léta apeluje na to, aby bytová politika byla naprostou prioritou jakékoli vlády, chceme-li podpořit porodnost v pracujících rodinách. Stát musí převzít hlavní odpovědnost za budování dostatečných kapacit cenově dostupného vlastnického i nájemního bydlení. Je nutné obnovit rozsáhlou bytovou výstavbu a nastartovat dlouhodobý projekt výhodných půjček na bydlení pro pracující rodiny s garancí státu. To jsou recepty hnutí SPD, které jsme připraveni realizovat v praxi, staneme-li se součástí příští vlády.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama