Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2024 14:04:00

Chceme mírová jednání a zastavení krveprolití

Chceme mírová jednání a zastavení krveprolití

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ukončení války na Ukrajině

 Odmítáme vyzbrojování Ukrajiny ze strany Fialovy vlády. Chceme mírová jednání a zastavení krveprolití. Hnutí SPD odmítá iniciativu vlády Petra Fialy (ODS) na nákup 500 tisíc kusů dělostřelecké munice pro Ukrajinu, ke které se dosud přihlásily dvě desítky států. Tuto iniciativu naopak nepodpořilo například Slovensko, Maďarsko anebo Rakousko.

Naše veřejnost má právo vědět, kolik to stojí a za jakých podmínek se tato munice kupuje, což vláda Petra Fialy tají. Pětikoaliční vláda (ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Piráti a STAN) a elitářští politici z EU ani po dvou letech od začátku tohoto konfliktu bohužel stále nepochopili, že posílat zbraně a munici na Ukrajinu a zároveň poskytovat ve státech EU dočasnou ochranu zhruba 650 tisícům ukrajinských mužů v branném věku, z toho 95 tisíc na našem území, nedává smysl.

Odmítáme další zabíjení v tomto konfliktu, které právě dodávky zbraní a munice dále eskalují. Proto hnutí SPD vyzývá vládu Petra Fialy, aby namísto prodlužování války iniciovala mírová jednání, vedoucí k ukončení krvavého konfliktu na Ukrajině.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama