Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2024 9:36:13

V hnutí SPD si vážíme všech slušných a pracujících občanů!

V hnutí SPD si vážíme všech slušných a pracujících občanů!

Zítra ve středu 1. května si připomínáme Svátek práce, který je uznáván téměř po celém světě. V českých zemích se poprvé tento svátek slavil v roce 1890 a oslavy proběhly na Střeleckém ostrově v Praze.

V hnutí SPD ctíme Svátek práce, neboť víme, že všichni ti, co mohou pracovat a pracují, si plně zaslouží naši podporu. Současná Fialova vláda si našich pracujících neváží a jejich problémy se ani nesnaží řešit. Reálná průměrná mzda se na základě údajů Českého statistického úřadu o vývoji mezd za celé období vládnutí pětikoaliční vlády stále propadá a klesla celkem o jedenáct procent. Aktuálně více jak dvě třetiny českých zaměstnanců nedosáhnou na minimální důstojnou mzdu (45.573 korun hrubého měsíčně) a dle aktuální analýzy expertů Platformy pro důstojnou minimální mzdu se pod tuto hranici jenom za loňský rok propadlo dalších 184.000 zaměstnanců.

Za vše je plně zodpovědná Fialova vláda, které ekonomické podmínky pracujícím navíc ještě zhoršuje, neboť musíme vzít v úvahu, že letos zatím zůstává zaměstnancům nominálně stejná hodnota platu, pak je tu inflace a zároveň menší objemy peněz, takže kromě tarifních složek, které zůstávají stejné, budou netarifní složky nižší, a zároveň tu máme změnu z daňového balíčku, která kromě zvýšení daní a zrušení některých benefitů nově odečítá z platu pojistné na nemocenskou. Důstojné mzdy jsou klíčovým předpokladem slušné životní úrovně poctivě pracujících lidí, včetně jejich důstojného zabezpečení v budoucím důchodu. Stát by si měl vážit všech pracujících a vytvářet jim co nejlepší podmínky k výkonu zaměstnání. Proto odmítáme návrh, který nedávno představila Národní ekonomická rada vlády v rámci plánu na pomoc ekonomice, spočívající v prosazení výpovědi bez udání důvodu. Naopak plně podporujeme navýšení platů všem zaměstnancům, kdy prosazujeme, aby proběhlo co nejdříve a toto zvýšení by mělo minimálně kopírovat inflaci. 

K prvnímu květnovému dnu se u nás pojí též „svátek lásky“, ke kterému patří tradice, že by každá dívka měla být políbena pod rozkvetlou třešní, kdy polibek jí zaručí krásu a mládí. S tímto zvykem úzce souvisí stavění májek mladými chlapci před domy svých děvčat, což se praktikuje hlavně na vesnicích. K tradicím patří i večer před prvním květnovým dnem. Filipojakubská noc, čili „pálení čarodějnic“ je lidový zvyk spojený s pálením ohňů.

Zítřejší státní svátek a z něj vyplývající pracovní volno zajisté většina lidí využije k odpočinku, ke sportu nebo aktivitám vycházejících z národních tradic. Hnutí SPD jako vlastenecké hnutí hájící národní suverenitu a podporující naši kulturu a tradice všechny tyto aktivity podporuje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama