ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

30.04.2024 7:02 | Tisková zpráva

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož důsledku společnost CE FMCG, a. s., má získat možnost výlučně kontrolovat společnost FRUTA Podivín, a. s. Ke spojení soutěžitelů dochází zejména v oblastech výroby marmelád, džemů, povidel či kojenecké výživy na ovocném a zeleninovém základě.

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Společnost CE FMCG je součástí podnikatelské skupiny kontrolované společností CE Industries, a. s., která působí v České republice například v oblastech výroby spotřební chemie a čisticích prostředků pro profesionální využití i pro domácnosti, výroby cereálních nápojů, kakaa a mletých obilovin nebo výroby sladidla z kořene čekanky, distribuce a prodeje výrobků zdravé výživy a provozování e-shopu.

Společnost FRUTA je aktivní především v oblasti výroby marmelád, džemů, povidel a kojenecké výživy na ovocném a zeleninovém základě.

Úřad zjistil, že spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, a proto spojení soutěžitelů povolil. Rozhodnutí Úřadu již nabylo právní moci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

20:48 Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

Na vysokých školách v Česku se v roce 2023 vzdělávalo 308,6 tisíc studentů, z nichž téměř pětinu tvo…