Zeď u Držkovského potoka, poškozenou povodněmi, obnovily Lesy ČR

11.05.2024 7:14 | Tisková zpráva

Opěrnou zeď mezi Držkovským potokem a frekventovanou silnicí druhé třídy v obci Držková na Zlínsku zrekonstruovaly Lesy České republiky jako správce vodního toku. V rámci projektu za dvanáct a půl milionu korun také zpevnily břehy a opravily kamenné stupně v korytě potoka.

Zeď u Držkovského potoka, poškozenou povodněmi, obnovily Lesy ČR
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Původní zeď z lomového kamene postavenou v roce 1970 postupně poškodily povodně. „Rozpadala se a začala narušovat silnici, což ohrožovalo provoz,“ řekl Karel Vašek, vedoucí správy toků pro oblast povodí Moravy z Lesů ČR.

Stěnu dlouhou 71,5 metrů nechali vodohospodáři vybourat a postavit novou ze železobetonového monolitu obloženou režným kamenným zdivem a na římse lemovanou zábradlím. „Je důkladně odvodněná kvůli průsakům pravostranného přítoku na protilehlé straně silnice,“ pokračoval Vašek.

Největší komplikace způsobila nezbytná čtrnáctidenní celková uzavírka komunikace. „Mnoho řidičů zákaz vjezdu ignorovalo, takže vše na místě řešila policie,“ dodal Vašek. I přesto se podařilo protipovodňové opatření dokončit v plánovaném termínu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 563 000 000

11:44 ČEZ číslo týdne: 563 000 000

563 000 000 hokejových puků by bylo třeba k zaplnění jedné chladicí věže jaderné elektrárny Temelín.