„Haló, policie? Pomóóóc, dědek se nám pomát’. Sedí v kombajnu a nechce ven, že chytí koronavirus. Má tam dva rumy a slepici!“

30.10.2020 4:44

Nevídaný ohlas přinesl náš úterní článek, ve kterém jsme zveřejnili tři příběhy vesnických udání. Všechny se týkaly sousedských sporů a ParlamentnímListům.cz je popsal letitý příslušník policejního sboru. Vzhledem k vysokému počtu čtenářů jsme se pokusili získat další absurdní scény, které vyvolává koronavirová pandemie.

„Haló, policie? Pomóóóc, dědek se nám pomát’. Sedí v kombajnu a nechce ven, že chytí koronavirus. Má tam dva rumy a slepici!“
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Mašina amerického výrobce John Deere

Anketa

Kdo nakonec urve vítězství v amerických prezidentských volbách?

13%
hlasovalo: 4499 lidí
Dlouhodobý tlak na lidi podle psychologů způsobuje časté pomatení smyslů. Někdo ho zahání alkoholem, jiný hraním počítačových her, další nicneděláním. Naše redakce proto znovu oslovila jednoho z policistů, který má ve svém rajónu desítky menších vesnic. Snažili jsme se dozvědět o případech, které jsou spojeny s koronavirem. Tak jako posledně i dnes půjde o příběh psaný životem, nad kterým se nelze než pousmát.

„Víte co, když jste na vesnici a lidé vás tam znají, tak hodněkrát volají přímo vám, nevolají na dispečink, protože ani neznají číslo. Mně tohle říkal kolega, jehož zavolala rodinná známá, aby co nejrychleji přijel, že mají v družstvu zabarikádovaného pána, který odmítá vystoupit z kombajnu. Volala mu žena toho chlapa, jestli by tam nemohl přijet a nějak ho přesvědčit, že oni tam stojí venku, hudrují do něj, ale on že tam jen sedí, usíná a nechce ven, že se zamkl zevnitř,“ sdělil náš zdroj.

Situace se prý zpočátku zdála velmi dramatická, jelikož stroj místního družstva, někdejšího JZD, je nově pořízený americký John Deere. Jeho cena šplhala zhruba na tři miliony korun, tedy prý i tamní předseda přispěchal na pomoc, aby dotyčného muže z kombajnu dostali.

Jak se ukázalo, prvotní strach rychle opadl.

Anketa

Souhlasíte se zákazem vycházení od 21 do 5?

61%
39%
hlasovalo: 29132 lidí
„Kolega přijel ještě s parťákem, šli na místo, na dvoře toho družstva bylo pár lidí a v tom zeleným kombajnu opravdu seděl ten muž. Když nás viděl, začal nadávat, ať jdeme pryč, že v rádiu hlásili, aby nikdo nevycházel. On prý jenom uposlechl výzvy a nikam nevyleze, že se bojí koronaviru. Museli jsme se fakt smát, když mi to vykládal. Už po první větě ale bylo klukům jasné, že to není žádný blázen, ale že se po šichtě opil a zůstal zamčený v tom kombajnu. Vevnitř měl skutečně slepici, ale ta byla v pytli. Prý se to s některými dělá, že se dávají na den dva do pytle, aby víc snášely. To sice kluci z oddělení nepochopili, ale potom pánovi nabídli respirátor, který ho ujistil, že se mu venku nic nestane. Samozřejmě vylezl, měl problémy s chůzí, vše jsme vyřešili domluvou, paní si ho odvedla do družstva, předseda byl rád, že se nestalo nic chlapovi ani kombajnu, a zase jsme odjeli,“ uvedl pro redakci dotyčný pětatřicetiletý policista.

Z jeho slov sice byla cítit úleva, ale na stranu druhou i palčivost situace.

„My sloužíme furt. Děti jsou doma, hodně starých lidí volá, že se bojí, jestli mohou na nákup, že je nemá kdo odvézt k doktorovi. Když to jde, pomůžeme nebo zavoláme měšťáky, ale chci říct, že ta pandemie přináší dost nových poznatků i v naší práci. Nevíme, co bude dál, ale jsme docela rádi, že máme práci,“ uzavřel.

Ministerstva vnitra a zdravotnictví se už na začátku října dohodla, že 200 až 250 policistů se zapojí do trasování kontaktů nakažených covidem-19. Po jednání ústředního krizového štábu to řekl jeho předseda, vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Výpomoc policistů s trasováním kontaktů lidí nakažených koronavirem nabízel ministr vnitra Hamáček již na začátku září, ale premiér Andrej Babiš (ANO) tehdy uvedl, že hygienické stanice trasování kontaktů lidí nakažených koronavirem zvládají.

První náměstek policejního prezidenta Martin Vondrášek v rozhovoru pro Rádio Impuls řekl, že v karanténě je kvůli koronaviru 12 procent všech policistů: „Jsou kraje, kde ta situace je únosná a procenta se pohybují kolem sedmi až osmi. Nejhorší je situace v Praze, na Karlovarsku a Olomoucku, kde to procento nemocných policistů a policistek je nejvyšší. My jsme ale už dříve výrazně omezili dovolené a ozdravné pobyty, a některá oddělení tak mají více policistů do služby, než měli o prázdninách.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…