ANO ve vedení Prahy 4 posílila SPD. Politička, která v minulosti vyjádřila obavy z osahávání v Německu

05.03.2021 16:00

K vládnoucí koalici na Praze 4, založené na Josefu Svobodovi, který musel rezignovat z KDU-ČSL, přibyla taky členka SPD. Praha 4 je v tomto volebním období známá rošádami. „Před téměř dvěma lety političtí cestovatelé způsobili puč a díky jejich hlasům nyní vládne rada ve složení ANO, ODS, TOP 09 + přeběhlík Josef Svoboda a nově i SPD. A to poté, když koaliční zastupitelka Klára Cingrošová z řad ODS přestoupila do SPD s tím, že tam bude lépe vyslyšena,“ sdělil nám náš zdroj blízký vedení městské části.

ANO ve vedení Prahy 4 posílila SPD. Politička, která v minulosti vyjádřila obavy z osahávání v Německu
Foto: repro Praha TV, tan
Popisek: Irena Michalcová

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí
„V SPD máme zájem o kvalitní aktivní členy, a to paní Cingrošová splňuje, v loňském roce se účastnila všech našich veřejných akcí, na sociálních sítích aktivně sdílí a komentuje aktuální dění, a tedy stejně jako Jaroslav Foldyna posílil Ústecký kraj, tak paní Cingrošová posílí Prahu,“ potvrdil pro PL informaci předseda pražského hnutí SPD Vítězslav Novák.

Cingrošová však nadále zůstává v zastupitelském klubu ODS a svým hlasem tedy drží koalici tvořenou ANO, ODS a TOP 09 u moci.

„Vratká koalice, která má nejtěsnější možnou většinu, nyní stojí na hlasu členky Svobody a přímé demokracie, tedy hnutí, které má v Praze již tři zastupitele. Jedním je šprýmař Robert Vašíček z Prahy 11, známý celodenní návštěvník magistrátního zastupitelstva, pak Libor Pechmann (Praha 11) a teď i Klára Cingrošová z Prahy 4, která se nechala před třemi lety slyšet, že by ji v Německu osahávali imigranti, kdyby tam jela na dovolenou,“ vyjádřil se k nové posile SPD náš zdroj, jemuž se podoba koalice nepozdává.

Narážel na dva a půl roku starý příspěvek Cingrošové v radničních novinách Prahy 4. „Je třeba vyrazit do světa. Třeba k sousedům do Německa. Ještě by mě tam někdo naháněl za účelem osahávání. Dejte pokoj,“ napsala tehdy.

V SPD však s tím, že Cingrošová zůstává v zastupitelském klubu ODS, nevidí problém.

„Nevidím důvod, proč by její přestup měl měnit současné síly na radnici našeho největšího obvodu Prahy 4. To, že se někdo názorově rozejde s celostátním směřováním strany a zároveň pracuje v komunální politice, je v pořádku. Práce musí pokračovat a spokojenost občana je na prvním místě! Jinak Praha 4 má v programu jedna Praha – jedna parkovací zóna, a to je jeden z hlavních bodů naší komunální politiky v Praze,“ řekl nám předseda pražského hnutí SPD.

Se svým názorem k cizincům však není Cingrošová na radnici Prahy 4 jediná.

Poté, co se tato městská část rozhodla uzavřít mateřské školy na celý měsíc srpen, starostka Irena Michalcová z hnutí ANO podle přítomných zastupitelů prohlásila, že školky přes léto stejně využívají hlavně „děti Ukrajinců, Rusů a Vietnamců“. Informoval o tom Deník N.

„A to podle starostky nejlidnatější pražské městské části nestačí pro jejich otevření,“ dodal náš zdroj.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…