Hamáček by nejradši naúčtoval Klausovi účet za lékařskou péči. Exprezident má covid

23.02.2021 20:49

Odpůrce roušek, bývalý prezident Václav Klaus, jemuž bude letos osmdesát let, onemocněl covidem-19. Podle mluvčího Institutu Václava Klause Petra Macinky byl Klaus pozitivně testován dnes odpoledne.

Hamáček by nejradši naúčtoval Klausovi účet za lékařskou péči. Exprezident má covid
Foto: FB Petr Macinka
Popisek: Exprezident Václav Klaus se šátkem okolo krku

Anketa

Kdo je lepší politik?

70%
hlasovalo: 14321 lidí
Ke Klausovi se na Twitteru ve středu večer nebývale tvrdě vyjádřil také ministr vnitra Hamáček. „Přeji mu brzké uzdravení, ale náklady na péči bych mu s chutí naúčtoval," uvedl předseda sociální demokracie.

V reakcích na tento tweet ovšem zástupce socdem chválu nesklidil.

„Pane ministře, jen za poslední zakázku už dlužíte nám, občanům, vašim zaměstnavatelům, jejichž penězi disponujete, zhruba 40 milionů. Tak si moc nevyskakujte," napsal jeden z pisatelů v souvislosti s nákupem antigenních testů firmou, která v tomto odvětví nikdy nepůsobila.

O kauze mimochodem podrobně informovala naše redakce o víkendu.

„Vidíte, to já bych vám zase naúčtoval ten váš slavný tendr na testy pro školy," napsal další pisatel. „Pane ministře, nic ve zlém, ale já bych Vám naúčtovala všechny ty vakcíny, které se válí v Říčanech a mohli lidem usnadnit průběh nemoci. Ať byl či je VK jakýkoliv, Vy mu nesaháte ani po kotníky!! V ničem!" dodal jiný.

„Tak nevím, jestli účtovat, zdravotní pojištění si jistě platil.  Možná ale zabere lůžko někomu, kdo se choval odpovědně a měl prostě tu smůlu, že někde udělal drobnou chybu nebo mu například špatně těsnil respirátor. A to je smutné a nespravedlivé," uzavřel další z přispěvatelů.

Bývalý prezident se proti vládním opatřením, která mají zamezit šíření koronaviru, vyslovoval nesčetněkrát. Veřejně také uvedl, že se proti covidu-19 nenechá očkovat. K očkování ho vyzval současný prezident Miloš Zeman. „Nech se očkovat, Václave, nebo riskuješ ve svém věku, že tě covid dožene," řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…