Hodiny pro seniory končí. Od úterka mohou do obchodu všichni kdykoliv

25.05.2020 19:05

Když vláda Andreje Babiše (ANO) vyhlásila nouzový stav, oznámila také, že v zájmu ochrany zdraví seniorů budou mít naši nejstarší spoluobčané vyhrazen speciální čas, kdy budou mít do obchodů přístup jen oni. V průběhu karantény se tento čas několikrát měnil. Expremiér Mirek Topolánek si z Babiše tropil žerty, že seniorům připravil „bojovou hru“ s názvem „kdy vlastně mohu jít do krámu?“. Tato bojová hra od 26. května definitivně končí.

Hodiny pro seniory končí. Od úterka mohou do obchodu všichni kdykoliv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Seniorka na sluníčku

„Co si budeme povídat. V karanténě, pokud zrovna nešijete, je nuda a s tou se naše vládní nemehla rozhodla zatočit, alespoň tedy pro důchodce,“ poznamenal Topolánek v březnu v Topol Show na serveru Info.cz – s připomínkou, že jednou je to od 10 do 12, podruhé od 7 do 9 a potřetí od 8 do 10. Celý systém by se prý dal ještě vylepšit. „Třeba tím, že senioři, jejichž příjmení začíná na písmenko z první poloviny abecedy, budou chodit nakupovat ve dny sudé, ti z druhé poloviny ve dny liché a každý lichý měsíc se to vystřídá,“ smál se Topolánek tehdy pod rouškou.

Vicepremiér, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy za hnutí ANO Karel Havlíček serveru iDNES.cz sdělil, že vláda dospěla k rozhodnutí. Zítřejším dnem, tedy úterkem s datem 26. května, končí v obchodech doba vyhrazená přednostně pro seniory. Od zítřka opět platí, že všichni obyvatelé České republiky mohou jít do obchodu, kdy uznají za vhodné, bez ohledu na svůj věk.  

Od úterý končí vyhrazené nákupní hodiny pro seniory od 8 do 10 hodin. Vláda se na tom shodla,“ napsal server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…