Jihočeský hejtman Kuba představil Očkocentrum

14.01.2021 20:06

Do konce týdna by mělo být hotové očkovací centrum v Českých Budějovicích na výstavišti. Další očkovací místa by měly být v každém okresním města, prozatím se hovoří o možnostech jejich umístění ve sportovních halách či kulturních domech. Hejtman kraje za ODS Martin Kuba již představil logo a název vakcinačních center a věří, že to Jihočeši zvládnou.

Jihočeský hejtman Kuba představil Očkocentrum
Foto: Screen ČT24
Popisek: Martin Kuba v Otázkách Václava Moravce

„Když jsem přišel za kamarádem architektem s tím, že bych potřeboval nakreslit projekt očkovacího centra, poslal mi za pár hodin maila s prvním návrhem a k tomu píše: “Tak tady posílám to očkocentrum, co jsi chtěl.” Samozřejmě, že od toho momentu jsme tomu všichni začali říkat „očkocentrum“. Chytlo se to okamžitě. Takže když jsme pak přemýšleli, jaké logo a název dáme našim očkovacím centrům na jihu Čech, byla to docela dost jasná volba. Tak tady ho máte. První OČKO centrum už vyrůstá v u nás v Budějovicích a další budou ve všech okresních městech,“ uvedl Kuba.


 

A dodal, že stejný název budou mít noviny, které budou od příštího týdne dostávat všichni Jihočeši do svých schránek. V nich najdou všechny informace, které budou k očkování třeba.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 14. 1. 2021)

44%
49%
hlasovalo: 15396 lidí
Hejtman dále uvedl, že vybavení do očkovacího centra v Českých Budějovicích bude zapůjčeno od společnosti Výstaviště České Budějovice, z Nemocnice České Budějovice a případně doplněno krajem. V současné době začíná také nábor personálu.

Pro starší občany Jihočeského kraje pak krajský úřad spustí zítra bezplatnou informační linku, kde za ně operátoři provedou registraci, výběr očkovacího centra a objednání termínu. „Pro úspěšné vyřízení telefonátu – registrace, budou muset operátorovi sdělit své jméno a příjmení, zdravotní pojišťovnu, rodné číslo, bydliště, zdravotní stav a očkovací centrum, kde by chtěli být očkováni. Pokud si dotyčný nebude jistý, zda je pro něj očkování vhodné, měl by to zkonzultovat s praktickým lékařem,“ upřesnil hejtman.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…