Lidé stále často nosí venku roušky

25.05.2020 19:44

Česká republika prochází poslední velkou vlnou rozvolňování karanténních opatření, která vláda přijala ve spojitosti s bojem proti koronaviru. Lidé si venku mohou odložit i roušku. Ukazuje se však, že řada lidí roušky stále raději nosí.

Lidé stále často nosí venku roušky
Foto: Archiv komunitního centra
Popisek: Rouška, ušitá dobrovolnicemi z Komunitního centra Roháček ve Valči a tamního muzea s kavárnou, které je kvůli opatřením vlády zavřené.

Češi, Moravané a Slezané ode dneška venku mohou sundat roušky z obličeje. Ve vnitřních prostorách a v městské hromadné dopravě si je však lidé musí ponechat.

Server Novinky.cz však zjistil, že řada lidí, přibližně polovina, si venku roušku ponechává na tvářích. A to i v ulicích takřka liduprázdných.

„Jela jsem z Jižního Města a z tramvaje jdu na úřad, takže na tu chvíli si ji nebudu sundávat. Venku roušku, pokud nepůjdu na autobus nebo do obchodu, nosit nebudu, je to zbytečné,“ uvedla jedna z oslovených žen.

Někteří nosí roušku jen v batohu či v kabelce a nasazují si jí, když vcházejí do obchodu.

Lidé, kteří mají roušku sundanou, obvykle jásají, že se tohoto dne dočkali. Rádi dýchají čerstvý vzduch, nikoli vzduch přefiltrovaný přes roušku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…