Mafie na tebe dneska pošle právníka. Krejčíř sám lidi mučil, vzpomíná Klíma

17.10.2020 15:38

Pořad Brocast si tentokrát pozval investigativního novináře Josefa Klímu, který popsal, jak přemýšleli zločinci v 90. letech minulého století a jak jejich pokračovatelé uvažují dnes.

Mafie na tebe dneska pošle právníka. Krejčíř sám lidi mučil, vzpomíná Klíma
Foto: tan
Popisek: Novinář Josef Klíma

Změnilo se to tím, že ti chytřejší zločinci pochopili, že tím brutálním násilím si míň vyděláš, nezískáš moc a jseš ještě v ohrožení, že tě zavřou,“ vysvětlil Josef Klíma. Tito chytřejší zločinci začali vydělávat na daňových podvodech, ať už ve spojitosti s alkoholem, s energetikou a tak podobně. „A zároveň si začali tu moc stahovat k sobě. Čili, dneska už na tebe nepošlou pistolníka, pošlou právníka,“ dodal pro dokreslení.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Sám to prý zažil, když točil reportáž o jedné lékárně v Praze 7, která pravděpodobně dodávala léky na výrobu drog. Klíma prý o této lékárně informoval policii, strážci zákona však dlouho nic nedělali, a tak Klíma vypustil do světa reportáž. A v tu chvíli za ním přišel právník od ruského majitele této lékárny a hrozil mu žalobou za poškození dobrého jména jeho klienta a trval na tom, že bude chtít odškodnění 2 miliony.

„Je daleko lepší dostat z nás dva miliony, než se potěšit pohledem na zbitýho Klímu někde u popelnic,“ poznamenal publicista.

Radovan Krejčíř, jenž byl nakonec odsouzen v Jižní Africe, byl podle Klíny poněkud zvláštní osobou podsvětí, protože to je prý člověk, který miloval akci. Neváhal použít násilí. A nechal zabít pár osob. „Tím si získal respekt,“ pravil Klíma, s tím, že respekt je to, o co jde „mafiánům“ nejvíc.

Jeden z drogových dealerů prý Krejčířovi něco ukradl a on se mu pomstil tím, že unesl bratra tohoto dealera a sám ho mučil. „Vlastnoručně mu polejval hlavu horkou vodou. On to nenechal na těch svých vojácích, on to dělal sám,“ prozradil Klíma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…