Manžel asistentky řídí špitál! Piráti vyrazili do nemocnice, podpořili zaměstnance

27.01.2021 10:56

V třinecké nemocnici to vře. Zaměstnancům totiž vadí, že Rada Moravskoslezského kraje odvolala jejího ředitele Martina Sikoru, a to na základě anonymního podnětu, jenž se ukázal být lživým. Pracovníkům nemocnice poskytli pomocnou ruku Piráti.

Manžel asistentky řídí špitál! Piráti vyrazili do nemocnice, podpořili zaměstnance
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Analytik Pirátské strany Januš Konieczny řešil o víkendu s krajskou zastupitelkou Zuzanou Klusovou okolnosti protestů a podepisování petice v třinecké nemocnici. Na svém facebookovém profilu o tom napsal víc. „Vedení kraje odvolalo ředitele nemocnice mimo jiné na základě anonymního dopisu, který uváděl, že reprezentuje zaměstnance nemocnice. Ti ovšem (doktoři a sestry) dnes uspořádali již druhou demonstraci na obranu odvolaného ředitele nemocnice a důrazně se ohradili proti anonymním dopisům. Těžko říct, kdo je vlastně napsal. Během jednoho dne doktoři shromáždili 180 podpisů pod petici, kterou poslali vedení kraje,“ poznamenal Konieczny.

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25533 lidí

„Náměstek Gebauer (ANO) prosadil, aby nemocnici místo odvolaného ředitele dočasně vedl manžel jeho asistentky, který v nemocnici působil v manažerské pozici. V pozadí toho všeho jsou personální změny či řešení nájemného plicního oddělení. Zastupitel za Piráty Pavel Kořízek dnes odeslal dopis radě kraje, ve kterém požadoval nezávislé a profesionální vyhodnocení toho, co se v nemocnici odehrálo a teprve pak řešení výběrového řízení na nového ředitele (ovšem tohle výběrko musí proběhnout transparentně). Dříve dopis ke zjištění okolností odvolání poslala Zuzana Klusová,“ dodal.

„Třinecká nemocnice si teď s ohledem na pandemii musí poradit s nejrůznějšími úkoly a tohle ohrožuje bohužel její fungování,“ zmínil.

Server Seznam Zprávy se v pondělí mimo jiné věnoval protestu téměř 200 zaměstnanců, kteří na podporu ředitele uspořádali demonstraci a během ní například skandovali, že celou věc chtějí prošetřit. Náměstek Gebauer se jim snažil vysvětlit, že odvolání bylo namístě, prošetří se však to, kdo stál za anonymy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…