Ministr Hamáček: Opatření zabrala, epidemie teď stagnuje

15.01.2021 21:17

Počty nově nakažených v České republice jsou v posledních dnech menší, než tomu tak bylo v minulém týdnu. Ve středu 13. ledna přibylo 10 854 nově nakažených, další den 8 032. Minulý týden šlo ve středu o 17 668 nově nemocných a další den o 14 780. Čísla se zmenšují a v republice se začíná očkovat. Podle ministra vnitra Jana Hamáčka jsme v situaci, kdy opatření zabrala a epidemie stagnuje.

Ministr Hamáček: Opatření zabrala, epidemie teď stagnuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Dnes ráno se v Česku také spustil rezervační systém očkování proti koronaviru pro registraci lidí starších osmdesáti let. Systém byl ale velmi brzy zahlcen a vznikaly problémy se zasíláním kódů pomocí SMS. Premiér Andrej Babiš uvedl, že pro operátory to byl stejný provoz jako na Silvestra. 
 

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 14. 1. 2021)

44%
49%
hlasovalo: 15396 lidí
Podle informací ministra zdravotnictví Jana Blatného se k očkování registrovalo 78 tisíc lidí a rezervovaný termín mají tři tisíce z nich. 
 
„Jsme v situaci, kdy opatření zabrala, epidemie teď stagnuje. Čísla hospitalizovaných ještě porostou, ale dá-li bůh, čísla nově nakažených začnou klesat. Koronavirus je problém v celé Evropě. Není země, která by mohla říct, že krizi vyřešila geniálně. Nicméně jakákoliv opatření, která děláme, mají smysl pouze v situaci, kdy je lidé respektují. Což je v poslední době velký problém,“ uvedl Jan Hamáček na sociální síti.
 
Za všemi svými návrhy si však stojí, ale přiznal, že pokud by některé jeho návrhy byly přijaty a nebyly by odmítány, mohli jsme být někde jinde. 
 
„Třeba kdyby bylo vyslyšeno moje volání po znovuzavedení roušek nebo kdyby se dřív svolal krizový štáb nebo kdyby někteří ministři z hnutí ANO na tiskových konferencích veřejně neprojevovali radost nad tím, že krizovému štábu byly osekány pravomoci, mohli jsme být jinde,“ řekl v rozhovoru pro CNN Prima News Hamáček. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…