Neodstoupím! řekl Volný. Mag*r, Uganda, dezinfekce. Česko šílí

21.01.2021 17:44

Jednání Poslanecké sněmovny přerušil incident nezařazeného poslance Lubomíra Volného. Mluvil bez roušky a urážel kolegy, po výtkách atakoval předsedajícího Tomáše Hanzela (ČSSD). Předseda Sněmovny Radek Vondráček jej po incidentu vykázal ze sálu. A Twitter se hemží reakcemi. Zareagoval i sám Volný, mandátu se vzdát nehodlá.

Neodstoupím! řekl Volný. Mag*r, Uganda, dezinfekce. Česko šílí
Foto: Repro ČT 24
Popisek: Potyčka poslance Volného ve sněmovně

„To, jak se zachoval poslanec Lubomír Volný, je totálně nevhodné a hloupé. Kdybych to měl komentovat, napadaly by mě jen výrazy, které nejdou publikovat. Nic takového rozhodně nepatří na půdu Sněmovny. Jen celé společnosti dokazuje, že není schopný normální a slušné diskuse,“ poznamenal k chování Lubomíra Volného sám premiér Andrej Babiš (ANO).

To, jak se zachoval poslanec Lubomír Volný, je totálně nevhodné a hloupé. Kdybych to měl komentovat, napadaly by mě jen výrazy, které nejdou publikovat. Nic takového rozhodně nepatří na půdu @snemovna. Jen celé společnosti dokazuje, že není schopný normální a slušné diskuze.

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) January 21, 2021

„Ring Volný,“ okomentoval to krátce komentátor Seznam Zpráv Jindřich Šídlo.

Ring Volný.

— Jindřich Šídlo (@jindrichsidlo) January 21, 2021

„Děkuji ochranné službě Policie ČR za bleskový zásah proti poslanci Volnému, který napadl předsedajícího schůze Sněmovny,“ napsal předseda ČSSD Jan Hamáček. „Očekávám co nejrychlejší svolání mandátového a imunitního výboru Sněmovny a potrestání poslance Volného za napadení předsedajícího Sněmovny,“ dodal.

Očekávám co nejrychlejší svolání Mandátového a imunitního výboru sněmovny a potrestání poslance Volného za napadení předsedajícího sněmovny.

— Jan Hamáček (@jhamacek) January 21, 2021

„Nebuďme zlí na pány poslance Bojka a Volného. Jestli stále platí, že mentálně postižení občané nemusejí nosit roušky, tak oni je opravdu nemuseli nasadit, mají oporu ve vládním nařízení. Jen jsem nevěděl, že Parlament musí nahrazovat chráněnou dílnu,“ okomentoval pak dnešní dění ve Sněmovně fotbalový komentátor Jaromír Bosák. Kvůli nenošení roušek se Volným a poslancem Bojkem zabývá policie. 

Nebuďme zlí na pány poslance Bojka a Volného. Jestli stále platí, že mentálně postižení občané nemusí nosit roušky, tak oni je opravdu nemuseli nasadit, mají oporu ve vládním nařízení. Jen jsem nevěděl, že Parlament musí nahrazovat chráněnou dílnu.

— Jaromír Bosák (@JaromirBosak) January 21, 2021

Šarvátka v Poslanecké sněmovně. Screen: ČT24

„Sotva jsem odešel, už se perou...,“ napsal s úsměvem exposlanec Miroslav Kalousek (TOP 09), který předevčírem složil poslanecký mandát. „Ne, teď vážně: poslanec Volný se dopustil násilí na předsedajícím schůze. To nelze tolerovat, něco takového si nikdo nesmí dovolit. Měl by zasednout mandátový a imunitní výbor a uložit nejpřísnější možný trest,“ dodal.

Sotva jsem odešel, už se perou...??. Ne, teď vážně: Poslanec Volný se dopustil násilí na předsedajícím schůze. To nelze tolerovat, něco takového si nikdo nesmí dovolit. Měl by zasednout mandátový a imunitní výbor a uložit nejpřísnější možný trest. https://t.co/5C9MKXKQuB

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) January 21, 2021

„Poslanec Volný je magor, jeho chování nemá co dělat v kulturní společnosti, a už vůbec ne ve Sněmovně! Člověk, který si nevystačí s použitím mozku a rétoriky, nepatří do demokratické diskuse!“ rozčílil se také předseda lidovců Marian Jurečka.

Poslanec Volný je magor, jeho chování nemá co dělat v kulturní společnosti a už vůbec ne ve sněmovně!
Člověk, který si nevystačí s použitím mozku a rétoriky nepatří do demokratické diskuse!

— Marian Jurečka (@MJureka) January 21, 2021

„Poslanec Volný zaútočil na mikrofon předsedajícího se slovy mě neumlčíte! Teď se musí vydezinfikovat místo předsedajícího a musí vydezinfikovat i předsedajícího...,“ napsal na svůj twitterový účet bývalý předseda Pirátů Lukáš Černohorský.

Poslanec Volný zaútočil na mikrofon předsedajícího se slovy mě neumlčíte! Teď se musí vydezinfikovat místo předsedajícího a musí vydezinfikovat i předsedajícího...

— Lukáš Černohorský (@cernohorskyl) January 21, 2021

„Na úroveň Ugandy nás dostává vrchní popírač Black Lives Matter Lubomír Volný. A to jsem ještě urazil Ugandu,“ podotkl k incidentu šéf STAN Vít Rakušan.

Na úroveň Ugandy nás dostává vrchní popírač Black lives matter Lubomír Volný. A to jsem ještě urazil Ugandu. pic.twitter.com/F2nI23l3Oq

— Vít Rakušan (@Vit_Rakusan) January 21, 2021

K činu se vyjádřil i sám poslanec Volný. „Za pravdu je třeba bojovat, rozdávat i přijímat rány. Vždy připraven ;),“ poznamenal na svém twitteru. Na svůj mandát rezignovat nechce. Novinářům řekl, že se cítí ještě víc povolán k zastupování názoru lidí, kteří nesouhlasí se současnou situací.

Za pravdu je třeba bojovat rozdávat i přijímat rány.
Vždy připraven ;).

— Lubomír Volný - JEDNOTNÍ (@lubomir_volny) January 21, 2021

„Technická obecná poznámka. Ne každý, kdo dostane ránu, dostane ji za pravdu. Spousta lidí třeba dostane ránu za svou blbost,“ odvětil novinář Michal Musil, jenž na svém twitteru sdílel i další rvačky z jiných parlamentů.

Technicka obecna poznamka. Ne kazdy, kdo dostane ranu, dostane ji za pravdu. Spousta lidi treba dostane ranu za svou blbost. https://t.co/0Kb1OXU4Qx

— Michal Musil (@Musil) January 21, 2021

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…