Praha odvolala generálního ředitele energetické firmy. Opakovaně mu při tom děkovala

16.01.2021 14:42

Na zasedání dne 15. ledna dozorčí rada Pražské plynárenské odvolala Pavla Janečka z funkce předsedy představenstva a člena představenstva společnosti. Pavel Janeček ve společnosti působil od 7. 4. 2014. Na uvolněné místo v představenstvu byl jmenován Martin Pacovský.

Praha odvolala generálního ředitele energetické firmy. Opakovaně mu při tom děkovala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský radní Jan Chabr

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 14. 1. 2021)

44%
49%
hlasovalo: 15396 lidí
„Končícímu předsedovi představenstva Pavlu Janečkovi patří poděkování za období jeho vedení, kdy lze vypíchnout například, že společnost zvýšila zisk v průměru o 30 procent oproti období před rokem 2014, tedy před jeho nástupem. Podařilo se refinancovat a dořešit akviziční úvěr s úsporou v celkové hodnotě půl miliardy korun za sedm let,“ řekl radní Prahy pro majetek a městské firmy Jan Chabr z TOP 09.

Nový předseda představenstva Pacovský dodal, že je rád, „že jsem získal důvěru zástupců dozorčí rady a děkuji za ni. Je to důležitá organizace, nejen protože je to klíčová energetická firma, která je součástí klíčové infrastruktury města, ale je to rovněž podnik, jehož pozitivní ekonomické výsledky vylepšovaly rozpočet hlavního města."

Pražská plynárenská patří dlouhodobě mezi nejvýznamnější tuzemské dodavatele energií. Plynem a elektřinou spolehlivě zásobujeme bezmála 415 tisíc odběrných míst po celé republice. Společnost je ve vlastnictví hlavního města Prahy.

„V pátek byl odvolán ředitel Pražské plynárenské. Místo transparentního výběrového řízení byl dosazen nový. Primátor Hřib úplně stejně ohlupuje veřejnost a média jako premiér Babiš. Slibuje, a něco jiného pak dělá. Ostuda. Budu ho v této věci interpelovat," poznamenal na twitteru předseda pražské ODS Tomáš Portlík.

Pavel Janeček je v oboru energetiky dlouhodobě považován za špičkového odborníka, Pražská plynárenská byla schopna vytvářet hrubý zisk okolo miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…