Pražský hospodský otevírá navzdory zákazu. A na úředníky má připravené paragrafy

26.11.2020 19:05

Pražská restaurace a sportovní areál Šeberák včera oznámila na svém facebookovém profilu, že otevírá. „Přijměte pozvání na dobré točené pivo, kance či husu,“ poznamenává jednatel společnosti Jakub. Reaguje tak podle svých slov na chaos, který dělá vláda.

Pražský hospodský otevírá navzdory zákazu. A na úředníky má připravené paragrafy
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

„Vzhledem k chaosu, který naše vláda dělá, musím přistoupit k opatření, které vyplývá ze zákonů a hlavně z potřeb FÚ. Toto nařízení říká, že se jako jednatel s. r. o. musím chovat zodpovědně a hlavně úmyslně nečinit škody na hospodaření a majetku mnou řízené s. r. o. Tak praví zákon. A to jest, chovat se odpovědně k hospodaření s firmou, která je daňový poplatník a je vázána povinností odvádět daně. Nevím, jak to celé dopadne, ale je možné, že Ústavní soud shledá současná opatření za nezákonná. Potom i já se dostanu na stranu nezákonného jednání. Ať už to bude nezákonné čerpání podpory či nedodržování pravidel podle živnostenského zákona,“ vysvětluje na facebookovém profilu restaurace její jednatel.

 
I z toho důvodu se rozhodl, že dnes otevře. „Omlouvám se všem, kteří jsou přesvědčeni, že naše hostinské služby jsou také rizikové pro přenos chřipky. Já už dále čekat nemohu. Doufal jsem, že mí představitelé vědí, co činí. Ale není tomu tak,“ zve všechny na dobré točené pivo, kance či husu.
 
„Chápu, že náš záměr může velmi rychle skončit, pak ale budu vytrvale žalovat naše představitele, kteří svým vyjádřením neustále uvádějí lid v omyl a způsobují škody. Odvážným zákazníkům budeme točit plzeň za symbolickou korunu. Koruna je totiž symbol naší státnosti,“ poznamenal Jakub s tím, že se na své zákazníky těší – a první z nich také přivítal. 
 
Česko v současné době umožňuje restauracím jejich provoz pouze přes výdejní okénka, případně funguje rozvoz jídla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…