Primitiv Volný, hájí popírače koronaviru a vakcín! spustil profesor Válek. Slova o smrti. Sněmovna zažila další bombu

21.01.2021 18:28

Poslanec TOP 09 Vlastimil Válek označil nezařazeného poslance Lubomíra Volného za jeho dnešní chování v Poslanecké sněmovně za primitiva. A stejně primitivní jsou podle jeho vyjádření i všichni popírači koronaviru a nutnosti očkování. Šéf SPD Tomio Okamura se od chování bývalého člena SPD distancoval, zatímco člen mandátního a imunitního výboru Marek Benda (ODS) potvrdil, že se tím výbor bude zabývat.

Primitiv Volný, hájí popírače koronaviru a vakcín! spustil profesor Válek. Slova o smrti. Sněmovna zažila další bombu
Foto: Repro ČT24
Popisek: prof. Vlastimil Válek (TOP 09)

Poslanec Lubomír Volný dnes v Poslanecké sněmovně předvedl exces, při kterém vznikla šarvátka mezi ním, předsedajícím Tomášem Hanzelem (ČSSD) a několika dalšími poslanci. Po jeho vystoupení se poslanci odebrali na přestávku a slovo převzal předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO).

„Já jsem převzal řízení za kolegu, který byl fyzicky napaden během řízení schůze. Nevěřil bych, že se něčeho takového dožiju. Myslel jsem, že je jednodušší některá jednání ignorovat a přecházet, ale zřejmě nemůžeme některé věci ignorovat,“ prohlásil Vondráček a vykázal poslance Volného ze sálu.

„A když už jsme u toho, tak já napomínám pana kolegu Bojka, který nenosí ochranu úst a nosu a s největší pravděpodobností se dopouští přestupku,“ dodal Vondráček na adresu nezařazeného poslance Mariana Bojka a dodal, že ho případně také vykáže ze sálu.

Poté Vondráček dodal, že tím samozřejmě celá věc nekončí a bude následovat disciplinární řízení u mandátového a imunitního výboru. „Je mi líto za nás za všechny, že jsme se něčeho takového dožili,“ dodal předseda Sněmovny.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Předseda SPD Tomio Okamura přispěchal s vysvětlením, že SPD vystoupení poslance Volného odsuzuje. „Já bych se chtěl důrazně distancovat od tohoto jednání, SPD nechce mít s takovýmto jednáním nic společného a s poslancem Volným již nemáme vůbec nic společného. Takové jednání důrazně odsuzujeme a doufáme, že se tady nebude již nikdy opakovat,“ distancoval se od bývalých členů SPD Okamura.

Pak si vzal slovo Vlastimil Válek, který také neudržel nervy na uzdě a Volného označil za primitiva. „Doufám, že všichni ti, kteří jste se dívali na primitiva, který jako argument používá násilí, kdo hájí názory popíračů existence koronaviru a nutnosti očkování. Pokud se cítíte být stejnými, nemám pro to slušný výraz a pak se klidně nenechte očkovat. Darwin zajásá, protože evoluce zvítězí,“ prohlásil Válek.

„V českém Parlamentu něco takového nepamatuju,“ přidal nejdéle sloužící poslanec Marek Benda (ODS), člen mandátového a imunitního výboru, který se bude jednáním Lubomíra Volného zabývat.

„To jsou záběry, které známe ze zemí zejména na východ od nás, ale tady jsme nic takového nikdy nezažili. Pociťoval jsem beznadějnou trapnost, a to primitivní násilí, které tam vybublalo z pana poslance Volného. A není to poprvé, on už tady takových konfliktů měl vícero. Bohužel nebyla dostatečně operativní ochranná služba a pana předsedajícího museli chránit jednotliví poslanci,“ řekl Benda.

Podle Bendy měl Hanzel možná opustit místo a vypnout mikrofony natvrdo. „Ale od pana Volného to bylo naprosto skandální a všichni by si měli zapamatovat, že to není poprvé, co takovou scénku předvedl,“ dodal Benda s tím, že by si také měli lidé vzpomenout, že byl Volný zvolen původně za SPD.

Mandátní a imunitní výbor podle Bendy věc prošetří, ale nemá k ruce příliš mnoho nástrojů. „Hulvátství se v rámci výboru nestíhá úplně jednoduše,“ prohlásil Benda, kterému vadí i fakt, že nezařazení poslanci Volný a Bojko neměli roušku, ani když mluvili na mikrofon. „Snad propříště už budou voliči vybírat tak, aby sem takové lidi neposlali,“ zadoufal Benda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…