Šílený blázinec, poznamenal ředitel školy k testování dětí na koronavirus

10.04.2021 18:20

Michal Černý, předseda Asociace ředitelů základních škol, promluvil k chystanému pondělnímu otevření škol. Zatímco na rotační výuku jsou podle něj učitelé připraveni, s nařízeným testováním na koronavirus by to mohlo být poněkud náročné. Nakonec se zastal ministra školství za hnutí ANO Roberta Plagy.

Šílený blázinec, poznamenal ředitel školy k testování dětí na koronavirus
Foto: Archiv M. Černý
Popisek: Prezident Asociace ředitelů základních škol Michal Černý

Vláda Andreje na pondělí nachystala otevření škol, resp. prvních stupňů základních škol. Jenže pouze za podmínky, že školy budou fungovat v rotačním systému – týden budou žáci chodit do školy a týden budou doma na distanční výuce. Současně musí být splněna podmínka, že se děti budou muset 2× týdně testovat. A zatímco na rotační výuku jsou učitelé v podstatě připravení, protože učit distančně se v pandemii už naučili a učit děti ve třídách umí, s testováním 2× týdně to prý může být náročné. Sám to zjistil při pilotním projektu

„Šílený blázinec. Organizačně vše proběhlo dobře, ale ty okolnosti: vykazování nebo když vám děti chodí postupně, to byl blázinec,“ poznamenal Černý v rozhovoru pro Lidovky.cz k pilotnímu testování dvaceti dětí, do kterého se jeho škola zapojila. „Za provedení odpovídá škola. Za to, že se dítě účastní, rodič,“ doplnil ředitel.

V závěru rozhovoru se zastal ministra školství za hnutí ANO Roberta Plagy a vyjádřil naději, že tento ministr nebude vyhozen z vlády.

„Pana ministra Plagu považuji za velmi dobrého ministra školství, ministerstvo by jen mělo odstranit rezervy v komunikaci. Ano, mnoho učitelů, rodičů i žáků je unavených a naštvaných. Z toho bych ale nevinil ministra, spíš celou tuhle divnou dobu,“ zdůraznil Černý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…