Trikolóra: Zavřené školy jsou zločinem páchaným na dětech

10.04.2021 11:26

Trikolóra pravidelně vysílá na YouTube debatu, kde účastníci rozebírají témata, která hýbou společností. V té poslední s názvem „26 týdnů do voleb“ se rozebíraly dezinformace, plánované rozvolnění a školy, které pro některé žáky a studenty zůstanou uzavřené až do září. Debaty se zúčastnila předsedkyně hnutí Zuzana Majerová Zahradníková, předseda pražské Trikolóry Václav Kubata, ředitel střední školy Milan Vorel a předseda pobočky na Praze 7 Jindřich Rajchl.

Trikolóra: Zavřené školy jsou zločinem páchaným na dětech
Foto: Screen Youtube
Popisek: Ideová konference hnutí Trikolóra

Prvním tématem byly dezinformace, konkrétně petice lékaře Jana Hnízdila a několika jeho kolegů, s kterou se snažili oponovat nesystematickým restriktivním opatřením, omezujícím a zakazujícím svobodný výkon práce občanů během koronavirové pandemie. Získali přitom dostatečný počet podpisů, čímž si vydobyli právo na slyšení před petičním výborem Poslanecké sněmovny. Natočili k němu přípravu, kterou zveřejnili na YouTube; ten ho však po 24 hodinách smazal s odůvodněním, že šíří zdravotní dezinformace.
 
„Neuvěřitelná cenzura, která běhá světem,“ ohodnotil Rajchl.  Zmínili také analýzu navrhovaných opatření ve školách Jany Zwyrtek Hamplové, které si všiml web manipulatori.cz. 

„Web manipulatori.cz není žádná organizace nezávislých novinářů ověřujících fakta. Manipulátoři.cz je Jan Cemper, anarchista, který se zúčastňoval různých pochodů. Je to člověk, který to dělá v podstatě sám,“ dodal Rajchl s tím, že právě tento web manipuluje nejvíc. 
 

Anketa

Má premiér Babiš na vlastní pěst shánět vakcíny i vysoko nad rámec cen, které vyjednala EU?

78%
22%
hlasovalo: 11678 lidí
„Ve Sněmovně leží návrh zákona na zrušení cenzury, tohle nelze tolerovat ani když je to soukromý subjekt,“ dodala k tématu Zuzana Majerová Zahradníková. S tím, že o vyváženosti médií u nás už nemůžeme ani hovořit. Trikolóra je podle ní jediný subjekt, který toto téma veřejně pojmenoval.
 
Druhým tématem bylo školství. To, že někteří žáci nepůjdou do září do školy, je podle Jindřicha Rajchla zločin páchaný na dětech. „Děti jsou nešťastné,“ uvedl ředitel školy Milan Vorel a přidal příklad, kdy vedl se studenty online diskusi na téma maturity, kde od nich zněla slova jako obava, stres či nervozita. „Chaotičnost, nejasnost, nekoncepčnost a nesrozumitelnost,“ dodává Vorel. 
 
Účastníci diskuse se následně shodli, že testování by mělo být prováděno zdravotnickým personálem, a ne samotnými dětmi.
 
„Děti do škol bez podmínek. Žádné testování, žádné roušky,“ zní z Trikolóry. Zuzana Majerová následně zmínila právo na vzdělání, které nesmí být upíráno. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…