Trikolóra s partnery by se dostala do sněmovny. Ale web ČT o tom raději moc nepsal

12.04.2021 22:01

Ze zveřejněného grafu agentury Data Collect pro Českou televizi vyplývá, že pokud by v březnu byly volby, zvítězila by koalice Pirátů a Starostů a nezávislých. Získali by 28,5 procenta hlasů. Za nimi by se umístilo s 22 procenty hnutí ANO. To by ovšem zvítězilo, pokud by strany kandidovaly samostatně.

Trikolóra s partnery by se dostala do sněmovny. Ale web ČT o tom raději moc nepsal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brífink k představení spolupráce Trikolóra – Svobodní – Soukromníci

Na třetím místě by skončila koalice ODS, lidovců a TOP 09. Ta by získala něco málo přes 18 procent hlasů. Do sněmovních lavic by usedli i poslanci za hnutí SPD. Levice by tentokrát výrazně utrpěla a do Poslanecké sněmovny by se nedostala ČSSD ani KSČM.

Kartami by ovšem zamíchalo, kdyby strany kandidovaly samostatně. Za takových okolností by zvítězilo hnutí ANO s necelými jednadvaceti procenty, za nimi by následovali Piráti se ziskem 17 procent hlasů a třetí místo by patřilo hnutí STAN. Těm by bylo nakloněno 14 procent voličů. Do Poslanecké sněmovny by se ještě dostaly SPD, ODS a TOP 09. Kromě toho mimo dolní komoru Parlamentu by zůstali lidovci, ČSSD a KSČM.

Průlomem průzkumu, který ale například web České televize svým čtenářům utajil, je úspěch spojené pravicové kandidátky Trikolóry, Svobodných a Soukromníků. Několik týdnů po uzavření dohody by seskupení získalo by 5,1 procenta hlasů. Předběhlo by tak ČSSD i KSČM a pokud by kandidovalo jako jeden subjekt, nikoliv jako koalice, vstoupilo by s tímto ziskem do Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…