V Jihomoravském kraji začali očkovat seniory přímo u jejich lékaře

20.01.2021 22:16

Očkování v České republice již běží několik týdnů, minulý týden byla spuštěna registrace pro seniory starší 80 let. Systém však brzy spadl a na termín čekalo tisíce seniorů. Současně se měla spustit také registrace pro zdravotníky, ta prozatím stále neběží a zatím se neví, kdy bude spuštěna. V Jihomoravském kraji zkouší nový program, jak naočkovat seniory, aby nemuseli jezdit do nemocnic.

V Jihomoravském kraji začali očkovat seniory přímo u jejich lékaře
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

Pilotní program na očkování seniorů starších 80 let přímo u jejich lékaře odstartoval v Těšanech. 
 
Začali jsme v Těšanech očkovat seniory 80+ přímo u jejich doktora. Nemusí nikam jezdit, jdou k lékaři, kterého znají a důvěřují mu a nemusí se složitě registrovat. Dnes jsme si ověřili, že to funguje. Byl obrovský zájem a přihlásilo se devadesát procent seniorů z Těšan. Reálně zvládneme za jeden den proočkovat všechny seniory v obci,“ uvedl na facebooku hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).
 

Anketa

Zachrání nás vakcína proti covidu-19?

27%
73%
hlasovalo: 10416 lidí
Ještě minulý týden se čekalo, že se tento týden rozjede očkování v celém kraji. „Jenže jsme zjistili, že nám dojde méně vakcín, než se čekalo, takže zatím čekáme,“ říká Grolich, podle kterého je kraj nachystán o očkování přímo u lékaře je dobré řešení pro menší obce, kde nejsou očkovací centra. 
 
„Nechci teď slibovat, kdy to začne celoplošně, protože opravdu všechno záleží na tom, kolik dostaneme dávek. Až to budeme vědět, spojíme se se starosty a zajistíme distribuci,“ dodal.  
 
V obci, která leží kousek od Brna, žije 1300 obyvatel a ve středu se podařilo naočkovat devadesát procent těch nejstarších.
 
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …