VIDEO z mobilu. Drsná potyčka v obchodě: „Jakou roušku, ty máš sama nějakej hadr, tohle je respirátor FFP3!“

23.02.2021 20:10

Čtenář ParlamentníchListů.cz dnes poslal do redakce e-mail, ve kterém popisuje svou bezprostřední zkušenost s nakupováním v době covidu a vládních restrikcí. Něco se povedlo i natočit. A je to síla! „Jen ať lidi vědí…“ Zastal se důchodce, který byl vyveden, protože prý neměl vhodný respirátor a nákupní vozík a hned musel jít taky. „Já když se vohradim, tak sem za kokota, nějakej zmrd mi tady tyká a říká mi, ať jdu nakoupit vedle.“

VIDEO z mobilu. Drsná potyčka v obchodě: „Jakou roušku, ty máš sama nějakej hadr, tohle je respirátor FFP3!“
Foto: AZy
Popisek: Zaměstnanci supermarketu Norma

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

57%
2%
hlasovalo: 25406 lidí

Čtenář Roman se údajně stal přímým svědkem toho, jak byl v supermarketu Norma ostrahou agresivním způsobem vyveden důchodce prý proto, že neměl nákupní vozík a že na respirátoru neměl nápis FFP2. Když se poté náš čtenář důchodce zastal, ten samý zaměstnanec, pravděpodobně východního původu, se pokusil stejným způsobem z prodejny vyhnat i jeho.

Do celé potyčky se zapojila i uklízečka a manažer obchodu, který zakázal muži dokončit nákup a navíc ho prý ještě slovně napadl. Z videozáznamu, který náš čtenář zvládl pořídit zřejmě až ke konci hádky, vyplývá, že ačkoliv zaměstnanci Normy požadují po svých zákaznících respirátory FFP2, mnozí je na ústech nemají a vypomáhají si běžnými rouškami či šátky.

Na videozáznamu lze třeba vidět právě uklízečku, která sama s šátkem na ústech máchá smetákem našemu čtenáři do kamery a říká: „Vy tu roušku máte nasazenou tak, jako že ji nemáte.“ Na to jí čtenář Roman odpovídá: „Jakou roušku, ty máš sama nějakej hadr, tohle je respirátor FFP3.“ Uklízečka ho na oplátku začne posílat pryč, do konkurenčního obchodu: „Jděte do toho Penny marketu, to bude pro vás lepší.“

„To půjdu, jen ať lidi vědí, jak to funguje v Normě. Cizinci vyhazujou důchodce, ať si jdou pro vozejk. Já když se vohradim, tak sem za kokota, nějakej zmrd mi tady tyká a říká mi, ať jdu nakoupit vedle.“ Vypálil ze sebe očividně rozzuřený Roman. Uklízečka na něj ještě z dálky za regálem volá: „Neprskejte tady ty bacily,“ a zcela doběla vytočený zákazník, který teď bude asi skutečně muset jít do Penny, odpovídá: „Ty brďo, hlavně aby si neumřela, tři tisíce lidí je v nemocnici, z deseti milionů.“

Manažer obchodu, který měl spolu s ochrankou našeho čtenáře slovně napadnout a zabránit mu pokračovat v nákupu, na záznamu kamery již jen stojí a kroutí nad svým jistě bývalým zákazníkem hlavou. Nic nenasvědčuje tomu, že by se snažil situaci jakkoliv rozumně vyřešit.

Případy, kdy se situace mezi lidmi takto vyhrotí, bohužel nejsou a asi ani nebudou do budoucna výjimkou. Jeden takový případ se stal tuto neděli v supermarketu v Litovli na Olomoucku. Problémem byly tentokrát nedostatečné rozestupy u pokladny. A došlo tady i na pěsti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…