Varování Babišovi z Čulíkova serveru: Nevíte, co bude za tři týdny? Tak já vám to povím

05.03.2021 11:26

Premiér Andrej Babiš (ANO) se zatím nechce s určitostí vyjadřovat k predikcím, v jakém stavu bude Česko přibližně po třech týdnech v tvrdém lockdownu, do kterého země vstoupila v pondělí. Ve čtvrtek však uvedl, že rozhodně ani pak nemůžeme čekat, že se bude rozvolňovat. Někteří mají však jasno už teď, co nás za pár týdnu čeká: „Lidem dojde trpělivost s kašparem, který trpí spasitelským komplexem a v posledních několika letech si hraje na premiéra,“ píše publicista Karel Dolejší v komentáři pro Britské listy.

Varování Babišovi z Čulíkova serveru: Nevíte, co bude za tři týdny? Tak já vám to povím
Foto: Screen ČT24
Popisek: Andrej Babiš v Poslanecké sněmovně

„Andrej Babiš, tento bojovník proti ‚nemehlům‘ v politice, ‚neví, co bude za tři týdny‘. Přitom vůbec není těžké v hrubých rysech domyslet, co se stane po vypršení vládou vyhlášeného nedopečeného lockdownu, pokud se situace významně nezlepší,“ píše Dolejší.

Především se stane to, že lidem dojde trpělivost: „Velká část české společnosti vypotřebuje veškerou trpělivost, kterou až dosud měla s kašparem, který trpí spasitelským komplexem a v posledních několika letech si hraje na premiéra,“ dodává publicista.

Podnikatelé, kteří udržovali své obchody a provozovny od loňského března ve stavu hibernace a neustále doufali, že se jim podaří ze zapeklité situace nějak dostat, právě začínají zavírat. „Ne, neposlouchejte štěkot vzteklých psů z Hradu – nekrachují ‚neschopní‘, ale buď ti, kdo v menších a středních firmách neměli velké vnitřní rezervy, nebo dále ti, kdo nejsou neoddělitelně přisáti na prs státního rozpočtu jako premiérův Agrofert,“ podotýká Dolejší.

Schopnost přežít chaotická protipandemická opatření s podnikatelskými schopnostmi podle něj souvisí asi stejně, jako schopnost nakrást si v privatizaci podnikatelské impérium se schopností řídit středně velký evropský stát.

Původní zdroj ZDE

Stejně tak učitelé jsou doslova „nadšeni“ z vyhlídek na premiérem navržené administrativně přiznané maturity a nikdo jim neřekne, jak bude jejich profese nadále vypadat. „Mohou počítat s prezenční výukou? A kdy? Od září? Nebo spíše od druhého pololetí/letního semestru školního roku 2021–2022?“ poukazuje na zmatek ve školství bez jasné vize.

S vlekými ztrátami se potýkají i lidé, jež živí dělnická profese. „Pomalu i je začíná postihovat nezaměstnanost, vyhlídky jsou nejasné, do budoucna žádné jistoty. Poté, co jim vláda v krizi populisticky snížila daně, vyšlo najevo, že pokud si i práci udrží, stejně se pěkně rychle dočkají opětovného nárůstu daňové zátěže,“ dodává Dolejší.

V opačném případě by nezbylo než škrtat ve výdajích na školství, sociální zabezpečení a zdravotnictví. Což by samozřejmě zaměstnanecké skupiny v principu odkázané na státní služby nesmírně nadchlo. Zdravotníci, ti toho právem mají ze všech nejvíce dost už teď.

„Za tři týdny zkrátka bude po trpělivosti s touto vládou. Babiš už by měl s Márou usilovně vymýšlet, s čím pak předstoupí před občany,“ uzavírá Dolejší.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…