Zelení končí vyjednávání s ČSSD. Zklamal je výsledek sjezdu

12.04.2021 18:43

Strana zelených se rozhodla ukončit vyjednávání s ČSSD o spolupráci před nadcházejícími sněmovními volbami. Zklamal ji totiž výsledek sjezdu sociální demokracie. Píše to server Echo24.cz.

Zelení končí vyjednávání s ČSSD. Zklamal je výsledek sjezdu
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Michal Berg (Zelení)

Informaci o ukončení vyjednávání Strany zelených se sociální demokracií oznámil spolupředseda Zelených Michal Berg. Podle něj sjezd ani kroky po něm nedávají straně naději, že by bylo možné dojít k zásadní změně politické kultury v Česku. Zelení již o svém kroku informovali i staronového předsedu ČSSD Jana Hamáčka. Toho mrzí, že nedošlo k osobnímu jednání a byly zaslány jen vzkazy přes média. 

„Neuzavírám se vstupu nezávislých osobností a osob spojených s ekologií na kandidátky sociální demokracie. Do voleb půjdeme jako sebevědomá sociální demokracie pod naší značkou,“ dodal k tomu také Hamáček.

Spolupředsedkyně Zelených Magdalena Davis dodala, že jedním ze základních požadavků spolupráce bylo, aby bylo mimo jiné ukončeno oligarchické srůstání politické a ekonomické moci a autoritářského stylu vládnutí zemi. „A to včetně odmítnutí spolupráce s Andrejem Babišem a hnutím ANO,“ podotkla. 

Zelení mimo jiné za hlavní témata považovali také bydlení, dopady klimatické změny a změny vyplývající z globalizace. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…