Bohdan Babinec: Tři základní zásady z učebnice epidemiologie

27.02.2021 12:41

Otevřený dopis premiérovi ČR, ministru zdravotnictví ČR, ministru vnitra ČR.

Bohdan Babinec: Tři základní zásady z učebnice epidemiologie
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Vážení,  již po několikáté opakujeme v médiích i na internetu aby se zvládlo zastavení aerosolní infekce v České republice musí se dodržovat tři základní zásady z učebnice epidemiologie:

1) zásada - ochraňuj sebe - R+R+R,
2) zásada - desinfikuj okolní prostředí a předměty v něm - rozprašováním desinfekčních roztoků, ozařováním virucidními přístroji apod. několikrát za den,
3) zásada - každý kdo přijíždí do České Republiky absolvuje týdenní karanténu s negativním výstupním testem.

Každý lockdown přináší jenom krátkodobý efekt. Zavírání obchodů, divadel, restaurací, kadeřnictví a holičství, škol, atd. je zbytečné. Při dodržování shora uvedených zásad se efekt projeví do jednoho, maximálně dvou měsíců.

Testy a očkování jsou doplňujícím faktorem v zastavení šíření nákazy. Pokud máte zájem o podrobnější informace, zavolejte na telefon č. 606636127 nebo 608030933.

Potěšilo nás, že jste využili naší rady, kterou jsme vám před časem zaslali - že budou očkovat i praktičtí lékaři, kteří mají o lidech ve svém regionu největší přehled, a že budete omezovat zbytečná velkokapacitní očkovací a registrační centra.

Se srdečným pozdravem

MUDr. Bohdan Babinec, CSc, člen ČSSD,
Miroslav Josef Bezecný,
redaktor a publicista, člen ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …