Gerhard Novak: Strategie ČT (a nejen její) má jedno společné - zničte Babiše

01.03.2021 17:42

Dávno a dávno staří Římané říkali: Nic nemůže být tak prospěšné, jako obdělávání polí. Už s odvoláním na tuhle starou pravdu mě napadá jediné. Kvituji, že se ti osvícení poslanci a pak i Liga pro zdravé potraviny tímto zásadním tématem zabývají.

Gerhard Novak: Strategie ČT (a nejen její) má jedno společné - zničte Babiše
Foto: Ekonomika.cz
Popisek: Biopotraviny

To, že se někdo zamýšlí a koná ve prospěch potravinové soběstačnosti, a hlavně s ní související zaměstnaností, oživením venkova i kultivací naší krajiny a třeba i posílením národní hrdosti, je bohulibé a prozřetelné. Je to velké upozornění pro ty z nás, kteří tyhle souvislosti nevnímají. A důrazné varování pro ty, kteří hodlají nový „Potravinářský zákon“ torpédovat v zájmu svého byznysu a v zájmů cizích. A to je na místě ještě mnohem víc!

Co mne ale naplňuje obavami, je nejen předpokládaný odpor poslanců demobloku či senátorů, ale i předvídatelný postoj ČT k této problematice. Objektivních informací či osvěty se od veřejnoprávního média zase nedočkáme. Lze jen počítat se zavedeným přístupem. Bude podobný tomu, jak se ČT chová třeba v současné vypjaté koronavirové krizi.

Anketa

Stydíte se před zahraničím, jak Česko zvládá covid-19?

28%
72%
hlasovalo: 15061 lidí

Všechno hanit, hledat problémy, vyvolávat obavy a naštvanost, nepřímo nabádat k obcházení opatření, dávat návodné dotazy kritikům, jízlivé pak osobám zodpovědným… Žádná míra empatie, žádná snaha o pochopení či apel na svornost, kterou teď tak nutně potřebujeme. Žádná osvěta a návod, jak se chovat v nouzovém stavu, v boji o zdraví a životy! Jak si nasadit respirátor, nám v hlavním zpravodajství neřeknou, o Navalném slyšíme stokrát denně. O fatálním selhání EU při zajištění vakcín, diletantských smlouvách se rovněž mluvit nesmí! I za vakcíny může naše vláda.

Ztráty a starosti řadových živnostníků jsou jistě zlé, ale z vysílání ČT nabudete dojmu, že hlavními pilíři našeho hospodářství jsou zaměstnanci show byznysu, co si nepokorně říkají umělci, restaurace, fitcentra a ski areály. O českých sedlácích jsem neslyšel ani zmínku a nejspíš jim taky do skoku nebude...

Celá strategie ČT (a nejen její) má jedno společné. Zničte Babiše! Neomezený prostor dostávají lidé vůči němu i osobně zaujatí… Senátoři, co jsou z principu proti všemu, co vláda rozhodne, poslanci zastupující pětiprocentní partu, co touží po vládním korýtku, představitelé Svazu obchodu a cestovního ruchu či Hospodářské komory, Bruselem vyškolení a nadnárodními řetězci protěžovaní „odborníci“, Bakalova média a zástup dalších… Pozadu nejsou ani soudy. Ten Ústavní především. Aby se vláda a parlament nenudily, předhodí jim tři roky starého kostlivce – volební zákon, ruší opatření nouzového stavu, vyvolává zmatky, předjímá soudní spory... Jakoby ti páni soudci (ne všichni) žili v jiném světě. Nebo že by byli protekčně očkováni, v ČT nepochybně taky. Taková „ochrana“ Ústavy a rozporuplné verdikty soudů nás nechají vyhynout. Hlavně že mohou mít obchodníci otevřeno, živnostníci podnikat a volně putovat po světě. Copak nevnímají, že stav je kritický, že zdravotníkům neustále svým přístupem připravují neukázněné občany a různé popírače k nástupu do nemocnic. Copak nevidí, že lidé z nemocnic jsou na pokraji sil, že jim před očima strádají a umírají lidé.

A právě ve všech těchto souvislostech mám obavu o objektivní informování a férovou debatu o „Potravinářském zákonu“ a o jeho osud rovněž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…