Jan Urbach: Skandální přiznání ve Spolkovém sněmu

25.05.2020 21:09

Během debaty v německém Spolkové sněmu, který jednal o prodloužení mandátu německých vojáků KFOR, se poslanci vládních stran odhalili, že Kosovo je projektem NATO.

Jan Urbach: Skandální přiznání ve Spolkovém sněmu
Foto: Radim Panenka
Popisek: Výhled od německého kancléřství na Spolkový sněm

Poslankyně CDU odpovědná za zahraniční politiku Gisela Manderla nazvala Kosovo „transatlantickým projektem“, tj. projektem NATO, napsala na svém facebookovém profilu poslankyně Zaklin Nastic ze strany Die Linke. Dále uvedla, že další poslanci charakterizovali Kosovo jako „jejich dítě“. „Zastánci vojenské mise v Kosovu potvrdili, že Kosovo není suverénní stát“, zdůraznila Nastic.

Poslankyně podtrhla, že Kosovo je od Srbska nezákonně oddělenou provincií a protektorátem Západu. Útoky na bývalou Jugoslávii v roce 1999 byly zločinné a představovaly porušení mezinárodního práva. Skutečnost, že Bundeswehr (německé federální obranné síly) zůstává po 21 letech v Kosovu, je ostudná, uzavřela Nastic. S odvoláním na zprávu „b92.net“ informaci přinesl portál „messin.cz“.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…