Břeclav rozdělí na dotacích 18 milionů

13.02.2016 13:15

Zhruba 18 milionů korun dotací rozdělí letos radnice sportovním oddílům, kulturním spolkům a dalším žadatelům.

Břeclav rozdělí na dotacích 18 milionů
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

31. ledna vypršel termín pro podávání žádostí, v současné době probíhá jejich zpracování na odboru sociálních věcí a školství. Poté dostanou žádosti na stůl členové příslušných komisí (sportovní, kulturní) a připraví návrh pro městskou radu. Konečné rozhodnutí pak učiní svým hlasováním zastupitelé.

„Jsme letos připraveni svolat mimořádné jednání zastupitelstva na konci března, abychom tak mohli poslat peníze žadatelům o měsíc dříve,“ slíbil místostarosta Zdeněk Urban.

Z výše uvedené částky je 14 milionů určeno pro sportovní oddíly, tři miliony poputují na podporu kultury a jeden milion je určen na tzv. individuální dotace.
„Možná se někomu může zdát, že preferujeme sport na úkor kultury, ale není tomu tak. Do podpory kultury je nutno započítat také dotaci pro kino a úhradu provozních nákladů kulturních domů v Poštorné, Charvátské Nové Vsi a Staré Břeclavi.  Kromě toho město podporuje kulturu i sport prostřednictvím svých příspěvkových organizací – Městského muzea a galerie Břeclav a Terezy Břeclav, která se stará nejen o zimní stadion, koupaliště a bazén, ale také fotbalové areály v Poštorné a Charvátské Nové Vsi. To jsou desítky milionů korun,“ doplnil místostarosta Zdeněk Urban. Tereza Břeclav navíc od letošního roku přebrala i organizaci oblíbeného Otvírání Lichtenštejnských stezek a více než deset let již pořádá hokejový Memoriál Ivana Hlinky, prestižní turnaj, který nedávno získal ocenění České unie sportu jako nejvýznamnější sportovní událost roku na Břeclavsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.