Opava vyhlásila 19. ročník Mezinárodní varhanní soutěže Petra Ebena

13.02.2016 12:19

Statutární město Opava ve spolupráci s Církevní konzervatoří Opava vyhlašuje 19. ročník Mezinárodní varhanní soutěže Petra Ebena Opava 2016. Tu bude Slezská metropole hostit ve dnech 24. - 29. října 2016.

Opava vyhlásila 19. ročník Mezinárodní varhanní soutěže Petra Ebena
Foto: Opava
Popisek: Opava

Soutěž bude probíhat ve dvou kategoriích, a to v interpretaci a improvizaci. Interpretační soutěž bude tříkolová, první kolo proběhne v Knihovně Petra Bezruče, druhé v chrámu sv. Ducha a třetí v konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie. Soutěž v improvizaci je nezávislá na účasti v interpretační části.

Soutěž je otevřena kandidátům ze všech zemí, jejichž věk nepřesáhne ke dni jejího zahájení 30. let. (tj. narozeným od data 24. 10. 1986 včetně.)

Výkony soutěžících bude hodnotit sedmičlenná mezinárodní porota složená s renomovaných varhaníků a pedagogů. Zasedat bude v tomto složení:  

Jon Laukvik, Norsko (předseda)

Hans Fagius, Švédsko

Aude Heurtematte, Francie

Balázs Szabó, Maďarsko

Bernadetta Šuňavská, Slovensko

Jaroslav Tůma, Česká republika

Jarosław Wróblewski, Polsko

Přihlášky na vyplněném formuláři, který lze najít na níže uvedené webové stránce, je možné zasílat e-mailem či poštou do 17. června 2016. Účastnické poplatky za soutěž v interpretaci jsou stanoveny na 1500,- Kč, v improvizaci na 500,- Kč. Soutěžící v interpretaci jsou od poplatku za soutěž v improvizaci osvobozeni. Další informace včetně kontaktů jsou zveřejněny na internetové stránce soutěže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…