Golasowská (KDU-ČSL): Nemáš respirátor? Tak do obchodu nelez a ani nejez!

01.03.2021 16:57

Dnes je první den uzávěry a přísný lockdown, který s sebou mimo jiné nese povinnost mít respirátor i při nákupu v obchodech.

Golasowská (KDU-ČSL): Nemáš respirátor? Tak do obchodu nelez a ani nejez!
Foto: kdu.cz
Popisek: Pavla Golasowská, KDU-ČSL

Mnoho občanů se předzásobilo a respirátory si nakoupili zejména přes internet. Nicméně máme tady skupinu obyvatel, kteří jednak internet nemají a jednak vládní nařízení nesledují. Řeč je o klientech sociálních služeb, a to hlavně o klientech azylových domů, nocleháren, denních center, kterým dnes nebylo umožněno nakupovat. Neměli totiž respirátor.

Sociální služby respirátory pro klienty nemají a v Potravinových bankách, jak bylo v médiích avizováno, mají pouze jednorázové roušky, s těmi je ale ostraha obchodu dovnitř nepustí. Kde se stala chyba? Vládní nařízení opět přišlo dříve, než schopnost distribuovat respirátory potřebným.

A máme v republice vůbec dostatek respirátorů pro všechny, když máme platné nařízení o zákazu vstupu na určitá místa bez nich? Další otázkou je, zda je vůbec má kdo rozvézt? A co si mají počít ti, kdo respirátor nevlastní? Zřejmě jsou odsouzeni zemřít hlady. Naše milá vládo, sestup z výšin mezi prostý lid a přijď se podívat, jak to zase (ne)funguje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky