Karlovarští Piráti chtějí po radě objasnění odvolání ředitelů

01.03.2021 9:45

Rada města Karlovy Vary odvolala bez udání důvodů a navzdory názoru veřejnosti i odborníků ředitele KSO a KAM KV Petra Polívku a Petra Kroppa. Piráti v otevřeném dopise žádají radu o vysvětlení a zaručení čtyř požadavků ohledně KSO a KAM KV.

Karlovarští Piráti chtějí po radě objasnění odvolání ředitelů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

"Tímto krokem může vedení města obě organizace destabilizovat. V případě orchestru stačí vzpomenout na situaci před necelými deseti lety. V případě KAMu pak hrozí, že postupně budovaný tým odejde raději sám. Rád bych se mýlil. Ostatně uznám, že Lázeňským lesům výměna, jakkoli v kuloárech propíraná dlouho dopředu, pomohla. Ale dřevo není dřevo. Určitým ukazatelem negativního směřování je rezignace šéfdirigenta Jana Kučera, špičky ve svém oboru," uvedl k situaci předseda zastupitelského klubu Pirátů, Jindřich Čermák.

Anketa

Stydíte se před zahraničím, jak Česko zvládá covid-19?

28%
72%
hlasovalo: 15061 lidí

"Já bych skutečně rád věděl reálné důvody odvolání. Nechtěl ředitel KSO snížit počet hráčů, zatímco město ano? Bránil ředitel KAMu výstavbě, kterou se snaží město prosazovat? Nevíme. A ještě jednou zopakuji – můžeme si o ředitelích a institucích myslet co chceme, ale nesmíme se k nim přestat chovat slušně. A slušnost se z Karlových Varů vytratila," dodal Čermák.

Přes odpor veřejnosti i odborníků však ke dni 28. 2. 2021 rada města odvolala oba ředitele a vypsala nové výběrové řízení.

"Mrzí mě, že paní primátorka ani nikdo z vedení města nemá tu odvahu říct, že prostě město Karlovy Vary si nemůže po téměř dvou staletích dovolit symfonický orchestr protože není ochota hledat zdroje pro jeho fungování," řekla k situaci zastupitelka Barbora Hradečná.

Z tohoto důvodu vyzývá zastupitelský klub Pirátské strany Karlovy Vary radu města Karlovy Vary, aby kroky objasnilo a zavázalo se ke splnění čtyř požadavků směrovaných od Pirátů.

Otevřený dopis, adresovaný radě města:

dopis

dopis

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.