Ministryně Maláčová: Antivirus funguje cíleně a velmi rychle

15.01.2021 21:05

Komentář na facebookovém profilu k programu Antivirus.

Ministryně Maláčová: Antivirus funguje cíleně a velmi rychle
Foto: Archiv PL
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Náš Antivirus vyhodnotily firmy v průzkumu ČSOB jako nejlepší vládní pomoc v boji s ekonomickými následky koronakrize. Proč? Protože Antivirus A i B pomohl udržet pracovní místa pro téměř  1 milion zaměstnanců v 66 tisících podnicích! To je hlavně pro lidi po padesátce ohromná pomoc, protože by jinou práci hledali obtížně. Antivirus C odpustil pojistné za 13 miliard korun u 128 tisíc firem. Funguje cíleně a velmi rychle! Je to především proto, že má zcela jasná pravidla bez milionů různých výjimek, které pak pomoc akorát komplikují. 

Přesto Antivirus C vzbuzuje stále vášně. Proč? Protože podmínka uhradit včas pojistné nebyla u 7 905 žádostí z více jak 327 tisíců splněna. Jsou mezi nimi i firmy, které platí pojistné chronicky pozdě, a to i v časech dobrých. Těmto podnikům jsme tak podle zákona, tak jak ho Sněmovna schválila, nemohli podporu poskytnout. Rozumím, že situace je neveselá, ale zákonné podmínky obcházet nejde.

Jak by k tomu přišlo těch 320 000 firem, které všechno dodaly v termínu? Hříšníkům ale přesto pomůžeme. ČSSZ jim v odůvodněných případech promine penále.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.