ODS: V Senátu chceme zrušit kvóty na potraviny v obchodech

22.01.2021 6:34

Schválení povinných kvót pro některé české potraviny je nesmyslné. Dojde tak k výraznému zdražení potravin a nahrává do karet jen velkým potravinovým výrobcům. Senátoři ODS budou chtít zákon vrátit zpět do Sněmovny s vypuštěním kvót, případně ho rovnou zamítnout.

ODS: V Senátu chceme zrušit kvóty na potraviny v obchodech
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Se zavedením kvót pro prodej vybraných českých výrobků zásadně nesouhlasím. Tento návrh je proti pravidlům evropského volného trhu a proti zdravému rozumu. Je napsán ve prospěch velkých výrobců potravin a nejvíce na něj doplatí spotřebitelé, pro které budou potraviny mnohem dražší. Věřím, že Senát vrátí novelu zpět do Sněmovny bez povinných kvót, a tím zachováme volný trh, dostupnost potravin i jejich ekonomickou dosažitelnost,“ řekl předseda ODS Petr Fiala.

„Až budeme zákon o potravinách na senátorském klubu projednávat, budeme řešit otázku, zda je tam i něco dobrého, nebo je špatně celý. Na základě toho budeme postupovat dále a volit mezi variantami vrátit Sněmovně zákon s vypuštěním povinných kvót na české potraviny, nebo návrh zákona celý zamítnout. Kvóty v novele zákona rozhodně nesmí zůstat! Ostatně i pan premiér je tam, dle svých slov, pro změnu nechce. Takže doufám, že nás ve Sněmovně při opětovném projednávání podpoří,“ uvedl předseda senátorského klubu Zdeněk Nytra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice