Okamura (SPD): Naše ústava musí stát nad předpisy firem vlastnících sociální sítě

26.01.2021 5:34

Komentář na facebookovém profilu k cenzuře sociálních sítí

Okamura (SPD): Naše ústava musí stát nad předpisy firem vlastnících sociální sítě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Ukazuje se nutnost přijmout zákon, který by sociálním sítím zakázal cenzurovat svobodu slova a přikázal dodržování Ústavy dané země. Společně s dalšími poslanci SPD i poslanci z dalších stran jsme předložili návrh zákona, který má zakázat cenzuru a zajistit svobodu slova na sociálních sítích. V SPD jsme schopni spolupracovat i s politiky jiných stran na dobrých řešeních. Vláda Andreje Babiše se ale postavila proti tomuto návrhu. Aspoň víme, na jaké straně pan premiér stojí. Vláda i strany tzv. demobloku nám řadu konstruktivních návrhů blokují. Vyřešit to mohou jen říjnové volby do Sněmovny a pokud získáme širokou podporu. Cenzuru prosazuje i Evropská unie. Čili v konečném důsledku pro obnovení svobody a demokracie musíme odejít z EU.

Stačilo by, aby majitelé sociálních sítí respektovali nadřazenost našich zákonů a našich ústavních principů nad vnitřními předpisy jejich firmy a jejich sociálních sítí. Každá firma podnikající v České republice přece musí respektovat naše zákony nebo regule EU, ať s nimi souhlasíme nebo ne. A například v naší Listině práv se naprosto jasně píše, že „cenzura je nepřípustná“. Naše ústava musí stát nad předpisy firem vlastnících sociální sítě!

Někteří lidé argumentují, že sociální sítě jsou soukromé vlastnictví a mohou si rozhodovat, jak chtějí… Tento argument je ale přece lichý, protože i když je například hospoda soukromé vlastnictví, tak musí hospoda dodržovat zákony země, a nemůže prodávat alkohol malým dětem. To samé platí u sociálních sítí a nemohou například propagovat dětskou pornografii. A pokud někdo na sociální síti porušuje trestní zákon, nechť to řeší orgány činné v trestním řízení nebo ať se to řeší v rámci občansko-právního sporu. Ale je přece nepřípustné, aby cenzora dělal soukromý provozovatel sítě. Či aby to dělaly některé pověřené politické neziskovky.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.