Škoda Transportation: Plzeň se může těšit na nové bateriové trolejbusy

23.02.2021 21:20

Flotila trolejbusů, které mohou v Plzni díky bateriovému pohonu jezdit i mimo tradiční linky, se dočká významného rozšíření.

Škoda Transportation: Plzeň se může těšit na nové bateriové trolejbusy
Foto: Škoda Transportation
Popisek: Škoda Transportation

Škoda Electric ze skupiny Škoda Transportation totiž začala pracovat na nové dodávce osmi ekologických vozidel s bateriovým pohonem pro západočeskou metropoli. V letech 2021 a 2022 firma do Plzně předá čtyři dvanáctimetrové trolejbusy typu ŠKODA 26Tr a čtyři kloubové trolejbusy typu ŠKODA 27Tr. Vozy budou dodány na základě dříve uzavřených rámcových smluv.

„Pro dopravní podnik během letošního roku vyrobíme čtyři dvanáctimetrové vozy a dva velkokapacitní kloubové trolejbusy, další dva kloubové vozy potom budou dodány na jaře příštího roku,“ potvrzuje obchodní manažer škody Electric Radek Kapr. „Nové trolejbusy mohou jezdit i mimo trolejové vedení, což dopravce využívá například při dopravní obsluze okrajových částí města, nákupních center. Řidič v takovém případě přepne na bateriový pohon a může takto ve standardním režimu ujet i několik kilometrů,“ vysvětluje Radek Kapr.

Zájem o moderní škodovácké trolejbusy s bateriemi v poslední době roste. „Vozy s tímto řešením jsme dodali například do Španělska, Itálie, Maďarska nebo Švédska. Spojeni jsou s nimi také dopravci u nás v České republice, jak potvrzuje i opakovaná dodávka těchto vozidel pro západočeskou metropoli,“ říká člen představenstva Škody Electric Karel Majer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.